Pe cine ajutam din banii adunati in campania 2% de anul trecut


Anul trecut, din campania 2% derulata sub sloganul ”Ar putea ajunge aici..sau ar putea avea o viata normala” am adunat 16.000 de euro. O parte din acesti bani vor fi folositi pentru recuperarea a 400 de copii cu dizabilitati in cadrul proiectului ”Centrul multifunctional, o sansa pentru viitorul copiilor..”

Din cei 400 de copii, va facem cunostinta cu Raisa, a carei trista poveste incepe inca de la nastere, cand din cauza unei erori medicale a suferit o paralizie cerebrala. La numai trei ani, pentru Raisa, fiecare pas este o victorie si rezultatul unei ambitii extraordinare.Diagnosticul pus la un spital din Bucuresti a fost „dipareza hipotona posthipoxie, retard psihomotor„.

De cand venim saptamanal la centru, progresele se vad. Daca la inceput Raisa nici macar nu se ridica, acum a inceput sa faca pasi singura, sa prinda lucrurile din jurul ei, sa comunice mai usor. Este o mare realizare pentru ea. A devenit sociabila si vine cu mare placere la centru„, a declarat tatal fetitei.

In cadrul Centrului, Raisa beneficiaza de educatie specializata, kinetoterapie si ateliere de pictura. Parintii au beneficiat de consiliere psihologica, au participat la intalniri tip grup suport, au fost informati despre progresul inregistrat de copilul lor si despre tehnicile de lucru pe care sa le aplice acasa, devenind astfel co-terapeuti.

Desi situatia financiara a familiei este foarte grea, parintii fac tot posibilul ca micuta sa fie operata, pentru ca visul ei de a merge sa fie implinit. „In ianuarie suntem programati la operatie. Sunt convins ca va urma o perioada foarte grea pentru Raisa pentru ca va fi pusa in gips, dar cu ajutorul lui Dumnezeu o sa reusim„, a declarat tatal Raisei.

Cand au auzit ca are si epilepsie nu au vrut sa o primesca, s-au speriat, desi facea crize foarte rar. De cand a invatat sa faca pasi singura si sa se descurce singura a fost primita cu bratele deschise la gradinita. S-a acomodat foarte repede, comunica cu copiii si si-a facut si foarte multi prieteni.„, a declarat cu lacrimi in ochi mama Raisei.

Si anul acesta ne propunem sa adunam cat mai multe formulare 230  pentru ca 7000 de copii din mediul rural au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea merge in continuare la scoala.

Ii ajutam impreuna? Directionati 2 % din impozitul datorat statului catre World Vision Romania. Descarca formularul precompletat de aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.