Pentru prima oară la oraş – excursie pentru copiii romi din Valea Naoiului

40 de copii romi din Valea Naoiului, comuna Camarasu, beneficiari ai proiectelor noastre au vizitat pentru prima oara in viata lor Clujul. Caldura de afara nu i-a impiedicat sa se joace in parc si apoi sa viziteze Cluj Arena, unde s-au asezat in tribune, au ascultat povestea constructiei stadionului si au facut un concurs de viteza pe pista de atletism.

”Excursia la Cluj face parte din seria de activitati extrascolare în scopul prevenirii abandonului scolar, realizate de World Vision România, în parteneriat cu Consiliul Local Camarasu, în cadrul Centrului Multifunctional ‘Speranta’ din Valea Naoiului”, a declarat Ciprian Tehei, Specialist relatii sociale la World Vision România. 

“Copiii au fost foarte calzi si deschisi. Pentru mine, ca mama, e evident ca au nevoie de afectiune. Astazi au primit un plus de atentie si au fost foarte incantati. Am remarcat ca sunt extrem de dezinvolti in afirmatii, nu ezita sa-si exprime parerile si ies in fata cu talentul lor de a canta si a dansa”, a declarat Patricia Isip, angajata Glaxo SmithKline, prezenta si ea la intalnire.

Comunitatea Valea Naoiului este una dintre cele mai sarace din judetul Cluj, cu o populatie de 300 de romi, care traiesc în case rudimentare, facute din pamant. Parintii nu au locuri de munca si isi intretin familia din muncile ocazionale si din ajutorul social acordat de stat.