Peste 100 de copii din judetul Vaslui au invatat cum sa se apere in caz de cutremur

Pe 19 iunie 2014 am desfasurat un exercitiu de simulare in caz de cutremur in satul Rafaila din Judetul Vaslui, sub supravegherea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui. Peste 100 de copii au participat la eveniment, unde au invatat reguli importante de care sa tina seama in cazul producerii unui cutremur.

DSC_0036

Inainte ca exercitiul sa inceapa, copiii au trecut printr-un scurt instructaj, in cadrul caruia li s-a explicat ce anume trebuie sa faca in caz de cutremur, primind totodata si brosuri informative.

Exercitiul a inceput odata cu declansarea alarmei, moment in care copiii s-au refugiat sub banci, pentru ca mai apoi sa iasa din cladire si sa se retraga intr-un loc mai sigur, conform instructiunilor.

DSC_0053

 

DSC_0083

 

Asa incat exercitiul sa fie unul cat mai complex, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au simulat si un caz de incendiu, la care a fost prezenta o delegatie de pompieri.

DSC_0107

La finalul exercitiului de simulare, copiii au mers in sala de sport, unde au aflat mai multe informatii despre cum sa se apere in caz de dezastru, au vizionat desene animate despre riscurile de zi cu zi care ii inconjoara si au discutat cu profesorii pe marginea acestor teme.

DSC_0232

DSC_0231

La final,reprezentantiii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta i-au surprins pe copii cu cele doua panouri cu Pompierul Sam şi mai multe costume de pompieri special create pentru cei mici. Copiii au fost peste masura de incantati si n-au ratat ocazia de a face cat mai multe fotografii.

DSC_0310

“A fost cea mai frumoasa zi din viata mea!” a exclamat la finalul evenimentului una dintre fetitele care au participat.

DSC_0301

Baietii, in schimb, au declarat raspicat ca aceasta a fost ziua in care s-au decis ce vor sa devina atunci cand o sa fie mari: POMPIERI!

Thumbnail