Planuri şi proiecte noi gândite de copiii din Consiliul Copiilor Dridu şi Moldoveni

În luna septembrie, 26 de copii, membri ai Consiliului Copiilor din Dridu și Moldoveni, jud. Ialomiţa, au participat la Școala de Vară organizată la Hotel Cota 1400, în Sinaia.

Școala de Vară a abordat mai multe teme: violenţa împotiva copiilor, activităţi Photo Voice, principii ale scrierii de proiecte și introducere în public speaking.

Astfel, copiii au lucrat în echipă pentru a gândi și schița patru proiecte pornind de la nevoi sau probleme observate de ei în comunitățile lor: violența domestică, copiii cu dizabilităti, copiii ce provin din familii cu posibilități materiale reduse și câinii comunitari.

Pe langă activitățile de învățare, copiii au luat parte și la jocuri de cunoaștere și energizare, au vizitat Mănăstirea Sinaia, au făcut o excursie cu telecabina până la Cota 2000 unde s-au bucurat de peisajul mirific și de aerul curat, au vizitat împrejurimile Castelului Peleș din Sinaia și au participat la un picnic ad-hoc în mijlocul naturii.

Școala de Vară s-a finalizat cu alegerea a doua proiecte din cele patru schițate (STOP Violenței domestice și construirea unui adăpost canin comunitar), proiecte ce vor fi puse în practică de copii, cu sprijinul World Vision. În plus, față de aceste două proiecte, copiii vor realiza fotografii în cadrul proiectului Photo Voice, fotografii pe care își doresc să le includă într-o expoziție organizată la nivel județean până în luna mai 2018.

Iată ce a însemnat această experienţă pentru ei:

,,Cel mai mult mi-au plăcut activitățile din cadrul discuțiilor, dar și experiența cu telecabina. Am învățat că e important să-ți exprimi parerea și pe viitor îmi voi expune punctul de vedere mai des.” (Iulia, 14 ani)

,,Mi-au plăcut jocurile și munca în echipă și am învățat că trebuie să fiu mai bună, iar în viitor îmi doresc să fac parte dintr-o echipă de voluntariat.” (Alexandra, 13 ani)

,,Mi-a plăcut când a trebuit să ne implicam în organizarea unui proiect și am lucrat ca o echipă unită. Am învățat cât de important este să nu fim violenți și cum să mă comport pentru a despărți doi copii violenți.” (Danuț, 12 ani)

,,Din punctul meu de vedere, totul a fost distractiv, educativ și folositor, iar cel mai mult mi-au placut discuțiileși plimbarea cu telecabina. Am învățat cât de important este să ne exprimăm liber opiniile și dorințele pentru a rezolva orice problema, chiar și violent împotriva copiilor.” (Ana-Maria, 13 ani)

,,Mi-a plăcut totul, de la discuții până la ce ne-a fost servit la masă. Am învățat cum să punem bazele unor proiecte caritabile și sigur că voi pune în aplicare învățăturile acumulate.” (Simona, 14 ani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.