Povestea din spatele clipurilor din campania ”Donator de viitor”

 

KT1Z6343

Ati vazut deja cele doua clipuri ale campaniei “Donator de viitor”? Daca nu, va invitam sa va uitati chiar acum.

Nu credem ca vom uita prea curand zilele in care am pregatit si filmat aceste clipuri. A fost o scurta, dar intensa calatorie intr-o alta lume, chiar daca apropiata in spatiu, totusi pierduta undeva, intr-o alta dimensiune. Aceasta dimensiune este cea a satului romanesc – un taram pe care orasenii il descopera cu nesfarsita uimire.  N-as gresi daca as spune ca e chiar un soc. Orice probleme, dificultati ai avea pe suflet sau in  minte, in clipa in care pasesti pe poarta unei gospodarii sarace de la sat, ele se spulbera toate si lasa loc celei mai sincere compasiuni si unei dorinte imediate de a ajuta.  Chiar daca ulterior iti poti pune diverse intrebari, poti cauta cauze si vinovati, momentele in care te intalnesti cu familii pe care civilizatia urbana nu le-a atins sunt unele astrale – scot la iveala fata ta cea mai buna. Mai ales copiii te impresioneaza – lumina din ochii lor, spiritul jucaus care le straluceste pe chip, dar in acelasi timp posibilitatile nelimitate frante in fasa.

Regizorul Radu Muntean si echipa de la casa de productie Multi Media Est s-au oferit sa ne ajute chiar inainte de a-i cunoaste pe cei doi mici actori din clipuri si pe familiile lor. Pentru ca sunt oameni umblati prin locuri multe si diverse, stiau ca viata la tara nu e cea idilica din poezii. Intelegeau ca diferentele dintre copiii de la oras si cei de la sat sunt foarte mari, desi nu realizau pe atunci cat pot fi de mari si de profunde si ce consecinte pot avea pentru viitorul lor. Insa odata ajunsi in casele familiilor respective, li s-au deschis cu adevarat ochii. Cand ne-am intalnit in ziua filmarii, noi, cei din echipa World Vision Romania, am fost coplesiti de marinimia implicarii lor. Au adus dube si camioane intregi cu mancare, imbracaminte, jucarii, chiar si mobila pentru familiile celor doi copii. 

Astfel a primit Mihaela noastra prima papusa din viata ei, pe care ne-a declarat ca o va imparti cu surioara ei mai mica. O strangea in brate si ne privea cu cei mai recunoscatori ochi pe care i-am vazut vreodata. A executat fara nici un comentariu oricate duble a fost nevoie si nu s-a vaitat nici o clipa ca ar fi obosit-o lunga zi de filmare. Claudiu, ca orice baietel, a fost ceva mai rezervat cu noi, insa si el si-a luat foarte in serios rolul. Ambele clipuri sunt foarte frumoase si emotionante. Si, bineinteles, autentice!

Multumim Radu Muntean, multumim Multi Media Est pentru generozitate si calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.