Punem in valoare arta populara olteneasca

intalnirea cu proprietarii de pensiuni

Fundatia World Vision Romania a lansat pe 15 noiembrie 2013, o serie de 11 expozitii de artizanat care se vor desfasura in lunile de iarna in unsprezece pensiuni agroturistice din regiunea de sud – vest. Initiativa face parte din proiectul „Atelierul de mestesuguri” prin care urmarim dezvoltarea si promovarea mestesugurilor traditionale in mediul rural in sud – vestul Olteniei. 

Cele 11 expozitii vor fi la dispozitia turistilor iubitori de arta populara, in perioada 15 noiembrie 2013 – 15 ianuarie 2014, in pensiuni din judetele Dolj si Valcea. Expozitiile raspund dorintei vizitatorilor de a cunoaste folclorul local si faciliteaza crearea unei retele de colaborare intre mesterii din regiune si proprietarii de pensiuni rurale, oferindu-le celor din urma obiecte unice de artizanat, lucrate cu mestesug si talent.

Obiectele realizate de mestesugarii inscrisi in proiect – carpete si traiste oltenesti traditionale, textile crosetate, sculpturi, lumanari si decoratiuni – pot fi comandate si pe internet. Pentru cei care duc lipsa de timp si prefera cumparaturile online, World Vision Romania aduce „targul de la sat” la doar un click distanta – www.targuldelasat.ro.

Iata lista completa a pensiunilor in care gasiti aceste expozitii:

Pensiuni din judetul Valcea: Hotel Zan,  Pensiunea Ciobanelu,  Pensiunea Ioana , Pensiunea Luminita , Pensiunea Fantanita Haiducului ,  Pensiunea Lazar

Pensiuni din judetul Dolj: Pensiunea Cristian , Pensiunea Carul din stele ,  Hotel Turist Beharca , Pensiunea La Izvoare , Pensiunea Fantanele 

Le multumim proprietarilor acestor pensiuni pentru frumoasa colaborare si pentru contributia lor la promovarea mestesugului romanesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.