Povestea Petronelei

Petronela este unul dintre cei 1800 de copii inclusi in proiectele educationale derulate de World Vision Romania  dar si unul dintre cei aproape 5000 de norocosi care au participat in 2011 la taberele de creatie  organizate de noi. Aceste activitati la care copiii participa au rolul de a le oferi un model care sa le deschida inimile spre adevaratele valori ale vietii.

Petronela are 14 ani si locuieste impreuna cu parintii si doua surori mai mici – Paula si Ana Maria-  in comuna Girov, judetul Neamt, intr-o casuta modesta. Petronela este unul dintre zecile de copii din aceasta comuna care, duminica de duminica, participa la sesiunile de cateheza sustinute de parintele Stefan Zaharia. Cea mai mare dorinta a Petronelei este sa continue scoala si sa fie admisa la unul din seminariile teologice din zona.

In tabara de vara organizata de World Vision, Petronela a ales sa fie parte din atelierul de creatie literar – religioasa. „Am lucrat compuneri, poezii, am cantat si am desenat. Prima compunere s-a numit „Dincolo de cer” si in ea am scris ca daca facem fapte bune vom avea si noi cheia pentru a intra in Imparatia Cerurilor”, isi aminteste Petronela.

„Mergem la cateheza pentru ca e bine sa invatam lucruri interesante, sa stim mai multe despre viata. Parintele ne ofera explicatii care la scoala ne sunt de valoare. Nu stiu cum mi-as imagina o viata fara Biserica. Chiar daca unele colege ma iau in ras, eu nu le bag in seama pentru ca Hristos este mai important decat joaca sau altele”, a mai spus Petronela.

Pentru educatia copiilor nevoiasi de la tara adunam anul acesta cei 2% din impozitul datorat statului. Daca inca nu ati directionat cei 2% catre nici o organizatie si sunteti de parere ca educatia copiilor poate schimba viitorul Romaniei, va invitam sa descarcati formularul 230 de aici, sa il completati conform modelului si sa-l trimiteti la Administratia Financiara de care apartineti, detalii aici.

Multumim!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.