Primiti cu Colinda?

World Vision Romania a lansat un CD cu colinde traditionale de la sat, colinde cantate de grupul de copii „Colinda” din judetul Ialomita. Puteti achizitiona CD-ul din toate restaurantele KFC si Pizza Hut din tara la pretul de 10 lei. De asemenea CD-ul poate fi descarcat in format mp3 de pe site-ul organizatiei (www.worldvision.ro) in schimbul unei donatii minime de 5 lei.

Toti banii obtinuti din vanzarea acestui CD vor fi directionati catre programul ”Vreau in clasa a noua”, care ofera burse pentru copiii nevoiasi din mediul rural. Pe CD sunt inregistrate 21 de piese, o parte culese din folcorul popular naţional iar restul din folclorul specific zonei Ialomiţa.

Grupul de dans si muzica populară este format din 20 de copii cu vârste cuprinse între 8 si 14 ani. Domnul Simion Victor, directorul căminului cultural din Jilavele, jud Ialomiţa a încurajat şi susţinut copiii în vederea promovării tradiţiilor în ceea ce priveşte portul, dansul şi cântul local, asa s-a format grupul ”Colinda”. Copiii, foarte talentaţi, au participat la numeroase concursuri, festivaluri şi emisiuni televizate. Premiile obţinute au reusit să dea aripi copiilor şi i-au făcut pe aceştia să-şi dorească să transmită cât mai multor iubitori de folclor, dragostea pentru arta populară – cântece populare, dansuri, datini şi obiceiuri.

World Vision Romania le-a stat mereu aproape si i-a promovat la multe dintre evenimentele organizate, iar in continuarea spirjinului oferit de catre organizatia noastra, i-am ajutat sa scoata si primul CD cu colinde traditionale de la sat cantate acapela de copii. Ascultand CD-ul, aveti impresia ca tocmai ati primit in case colindatorii de la sate.

Asadar, primiti cu Colinda?

2 comentarii la „Primiti cu Colinda?”

  1. Am fost zilele trecute la PizzaHut Dorobanti, iar cand eram gata gata de plecare, am fost placut surprins sa-i aud pe acesti copii colindand. Am plecat foarte impresionat de catre acest grup de colindatori si sincer va spun ca mi-au lasat o impresie foarte buna prin organizarea lor, costume foarte frumoase, colinde pe masura si niste voci formidabile.

    De aceea am si cautat pe internet sa vad cine sunt acesti copii si de la ce anzamblu, pentru a impartasii cu ei bucuria pe care mi-au adus-o in acea seara.
    Va doresc toate cele bune, Craciun Fericit! si un An Nou! pe masura.

    Cu stima,

    MDaniel

  2. Draga Daniel, iti multumim pentru urari si cuvintele frumoase. Intr-adevar copiii sunt deosebiti si ne mandrim cu ei. Sarbatori fericite!

    Monica,
    World Vision Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.