Sanse egale pentru copii si tineri

Astazi, pe 3 decembrie, zi in care sarbatorim si Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, World Vision Romania a organizat campania “Sanse egale pentru copii si tineri’’. Prin aceasta campanie dorim sa implicam membrii comunitatii in activitati care cresc gradul de cunoastere a problematicii persoanelor cu dizabilitati, sa promovam o imagine pozitiva si incluziunea sociala a acestora. Activitatile sustinute in cadrul acestei campanii s-au desfasurat in cele doua locatii ale proiectului, Ramnicu Valcea si Galicea.

Astfel, 230 elevi de la Colegiul National Mircea cel Batran, de la Scoala cu clasele I-VIII Anton Pann si de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 10, au participat la un atelier interactiv in cadrul caruia au fost antrenati in jocuri de rol pentru a intelege dificultatile prin care trece o persoana cu dizabilitati si pentru a nu-i marginaliza.

In cadrul centrului din Galicea 8 elevi si cadre didactice au participat la un atelier interactiv de constientizare  a respectare a drepturilor copiilor cu dizabilitati. De asemenea, elevii claselor V-VIII din Scoala Galicea si-au exprimat prin desene atitudinea fata de copiii cu dizabilitati si importanta incluziunii lor sociale.

“ O persoana cu dizabilitati are drepturi egale ca toti oamenii” a declarat Cristiana, cls.a V-a.

Campania ‘’Sanse egale pentru copii si tineri ‘’este implementata in cadrul proiectului „Centre multifunctionale pentru copii cu dizabilitati din Romania’’, co-finantat de Fondul Social European, POSDRU.  Prin acest proiect ne dorim sa oferim servicii de recuperare si consiliere pentru integrarea sociala in invatamantul de masa si pe piata muncii a copiilor si a tinerilor cu dizabilitati si sa sustinem familiile in acordarea de servicii specifice. Sunt inscrisi in acest proiect aproximativ 700 de copii si tineri care au nevoie de ajutorul nostru.  Daca doriti si dumneavoastra sa sustineti acest proiect, pe site-ul nostru www.world vision.ro gasiti datele de contact prin care puteti lua legatura cu noi.

In final va reamintim ca oamenii sunt nascuti liberi si egali in demnitate si drepturi, iar aceasta zi isi propune sa ne reaminteasca tuturor ca persoanele cu dizabilitati nu trebuie discriminate, ci sa beneficieze de sanse egale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.