Putem schimba destinul unui copil!

Iti facem azi cunostinta cu doua fete pe care le despart cativa ani de viata si de scoala, niște sute de kilometri, dar care speram sa aiba sanse egale la un viitor mai bun, cu ajutorul programelor World Vision Romania. Prima fetita, Alina R. are 6 ani si locuieste intr-un satuc valcean care a intrat de anul acesta in proiectul Paine si Maine.

A doua fata, Diana G. este o eleva de liceu din judetul Cluj, membru activ al Comitetului Consultativ al Copiilor format de World Vision si una din vocile care militeaza pentru drepturile copilului in Romania.

Alina R. locuieste impreuna cu parintii si cei doi frati intr-o casa saracacioasa cu doua camere. Situatia familiei este foarte grea, deoarece parintii nu sunt angajati, ei lucreaza in sat cu ziua si traiesc din ce castiga astfel, plus alocatiile copiilor. Mama era hotarata sa nu isi mai trimita copiii la scoala pentru ca nu avea bani  sa le cumpere haine si alte lucruri necesare pentru scoala.

_DSC0344

Sunt zile in care nu am bani sa le pun pachet tuturor. Prefer sa ramana acasa decat sa nu aiba si ei pachet, sa rada copii de ei. Dar acum ma bucur ca primesc mancare la scoala. Eu nu imi permiteam sa le fac atatea feluri de mancare. Acum merg si ei cu drag la scoala“, declara mama Alinei.

In ciuda dificultatilor de acasa, Alina R. este un copil model. Este eleva in clasa pregatitoare si ii place foarte mult sa invete. „Alina vine acum cu mare placere la scoala. In multe cazuri situatiile grele de  acasa se observa in randamentul scolar al copiilor. Pot spune ca sunt foarte importante activitatile educative dupa masa, deoarece ii ajuta sa lucreze in echipa, sa fie comunicativi si sa se dezvolte”, a declarat invatatoarea Alinei.

Pentru Alina R. fiecare masa calda si fiecare activitate reprezinta o sansa la educatie. La fel si pentru ceilalti 617 copii inclusi in proiectul Paine si Maine pentru care si tu ai donat o masa calda.

A doua fata, Diana G., membra a Consiliului Consultativ al Copiilor, este unul dintre cei 7 copii care, in ziua de 3 octombrie, au demonstrat cat de pregatiti sunt sa contribuie la un viitor mai bun.

diana g

Ei au intrat în dialog direct, prin Skype, cu membrii Comitetului pentru Drepturile Copilului de la Geneva, aceasta fiind o premiera pentru Romania. Acesti copii au trimis catre Comitet propriul Raport Alternativ cu privire la respectarea drepturilor copilului in tara noastra. In 2017, Comitetul va trimite statului roman o serie se recomandari bazate si pe aceasta intalnire cu copiii.