”Reversul medaliei”

Andreea Raducan, a lansat de curand ”Reversul medialiei” , carte ce surprinde un moment extrem de tensionat pentru toata Romania, acela in care medalia olimpica de aur de la Sydney i-a fost retrasa din cauza unei neglijente care i-a marcat viata si cariera.

„Marturisesc ca nu-mi este foarte simplu sa ma intorc in timp. Sunt atatia ani de cand am pasit pentru prima data intr-o sala de gimnastica! Nici prin cap nu-mi trecea atunci, ce avea sa ma astepte. Un drum lung, frumos, cu sacrificii, multa munca, momente de neuitat, lacrimi de bucurie si multe, multe medalii”. Andreea Raducan

Andreea Raducan a sustinut campania ”Eu cum ajung la scoala?”  pe care am derulat-o pentru copiii din Rebricea, jud. Vaslui. Ii multumim Andreei pentru generozitatea si bunatatea cu care s-a implicat in proiectul nostru.

Va invitam sa cititi povestea unei campioane, in amintirea zilelor cand toata Romania statea nemiscata in fata televizorului asteptand sa afle cum se va termina tot cosmarul prin care campioana noastre e nevoita sa treaca.

Fragment din carte:

Terminasem exercitiul la sol in finala pe aparate intr-o atmosfera absolut sufocanta. Pur si simplu imi era foarte greu sa respir sau sa privesc pe cineva.

Mi se parea ca toata lumea susotea si se uita la mine ciudat, desi mi-era clar ca sunt nevinovata. M-am trezit cu domnul Tiriac langa mine, care imi repeta intruna sa stau linistita, pentru ca tot ce am facut eu la Sydney era exceptional si ca va avea grija sa se rezolve situatia.

Era foarte hotarat sa solicite inca un test Agentiei Mondiale Antidoping si sa-l plateasca din buzunarul propriu, in ciuda faptului ca acesta costa cateva mii de euro.

Pe mine insa ma obseda faptul ca nu intelegeam cum am ajuns in situatia asta. Chiar daca treptat lucrurile au inceput sa se clarifice oarecum, eu tot nu puteam accepta nici in ruptul capului cum a fost posibil asa ceva.

Sa iei o banala pastila de durere de cap si toata munca, tot efortul si toata daruirea ta si a antrenorilor sa se duca pe apa Sambetei..
……………………………

Doamna Mariana era absolut revoltata de absurdul situatiei, mai ales ca trebuit declarat tot ce aveam asupra noastra inca de la intrarea in Australia, in aeroport.

Ea insasi il ajutase pe medic sa intocmeasca toata lista cu medicamente si le-au numarat impreuna, pastila cu pastila, pentru a scrie exact cate aspirine avem, cate tablete de Nurofen si altele. Lista respectiva primise girul Institutului National de Medicina Sportiva.

Nimeni nu a reusit sa-mi exlice si nu va putea nici de acum incolo de ce a trebuit sa se intample asa?

Ma saturasem de tot si nu doream decat sa scap din scandalul acela care capatase proportii internationale si sa ajung acasa. Mi se parea singurul loc din lume care ma mai putea salva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.