Romeo si propria lui reteta de succes – foarte interesant

Romeo Cozma (19 ani) este unul dintre cei 60 de elevi norocosi care, la finele anului scolar 2011 – 2012 a trait emotiile  finalului de liceu si, apoi, ale examenului de bacalaureat. Romeo locuieste impreuna cu parintii si cele doua surori mai mari in comuna Scanteia din judetul Iasi si nu a uitat nici acum ziua in care a devenit bursier „Vreau in clasa a noua”.

„A fost o bucurie enorma. Nu credeam ca o sa aleaga cineva sa ajute un seminarist”, isi aminteste zambind Romeo. „ Ma simt dator si recunoscator  fata de persoana care m-a sustinut timp de patru ani. Am invatat foarte multe fiind parte din acest proiect. La inceput eram foare emotiv, imi amintesc ca la primele intalniri organizate de World Vision cu bursierii imi venea sa ma ascund in dulap sa nu ma vada nimeni. Acum sunt mult mai sociabil si am si invata multe lucruri utile” a povestit Romeo.

„Dupa ce am aflat ca am intrat la Seminar m-am bucurat dar in acelasi timp nu stiam ce o sa se intampla cu mine, daca vom putea face fata cheltuielilor. De bursa sociala nu am putut beneficia pentru ca veniturile familei depaseau cu 5 lei suma limita. Dar am avut credinta si iata ca Dumnezeu s-a ingrijit de noi si intr-a doua saptamana de liceu am aflat vestea buna, urma sa devin bursieri World Vision”, isi aminteste Romeo.

Daca multi tineri au nevoie de ceva timp si analiza pentru a-si da seama ce isi doresc sa faca in viata, pentru Romeo lucrurile au fost clare inca din clasa a II-a cand, mergand in vizita la bunici, a avut primul contact profund cu Biserica.„Am intrat in altarul bisericii din satul bunicilor si am simtit ca asta trebuie sa fac. Sa devin preot”.

 Zece ani mai tarziu, datorita propriei retete de succes – „smerenia si multa rugaciune”, asa cum ii place lui Romeo sa spuna – dar si sprijinului primit prin proiectul „Vreau in clasa a noua”, il regasim pe acesta mai aproape de a-si indeplini visul. Dupa absolvirea Seminarului Teologic Ortodox „”Sfantul Vasile cel Mare” din Iasi acesta  este acum student in anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Al. I. Cuza”, Iasi.

„Cred ca cea mai buna investitie pe care o poate face cineva este in educatie, multumirea unui copil ajutat sa se formeze nu are limite. Prin copii se aduna comori in Ceruri nu neaparat pe Pamant”, incheie cu emotie acesta.

Sustine si tu educatia copiilor din proiectul ”Vreau in clasa a noua” participand la campania ”Doneaza 1 leu, impreuna avem puterea sa schimbam vieti” din toate restaurantele KFC si Pizza Hut din tara.

Cititi aici detalii despre campanie si metodele prin care o puteti sustine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.