”Trebuie sa fii cu adevarat indragostit de ceea ce faci ca sa poti sa ai succes”

Loredana are 19 ani. Este adult deja dar pastreaza inca inocenta zambetul cald al unui copil. Pare timida la inceput dar se transforma rapid intr-un spiridus vesel si vorbaret imediat ce conversatia aluneca spre subiecte care o pasioneaza. Ii plac literatura si baladele rock dar marea ei dragoste este arta – desenul si pictura.  Studiaza 4 limbi straine si isi inunda urechile cu muzica ori de cate ori si-ar dori sa picteze dar nu poate.

«Inca din primii ani de scoala, la orele de desen eram mai migaloasa si mai atenta decat ceilaiti copii. Prin clasa a VI-a am descoperit desenele animate japoneze (“anime”) si m-au fascinat. Am vrut sa vad daca pot desena si eu asa.  Am inceput cu abtibilduri pe care le copiam dupa care am inceput sa simt cum sa fac desenul cu mana libera. Doi ani mai tarziu imi organizam propria expozitie in scoala din satul meu”, povesteste razand Loredana.

A crescut la bunici la tara si a invatat cat a putut de mult de la fiecare. Bunicul era un om foarte corect iar pe bunica nu o poate dobori nimic.

In clasa a IX-a, dupa ce a inceput sa studieze la Colegiul Richard Wrumbrand si apoi (din clasa a X-a) la Colegiul National de Arta “Octav Bancila” din Iasi, Loredana s-a alaturat grupului de elevi bursieri inclusi in proiectul “Vreau in clasa a noua” derulat de World Vision. Alaturi de sprijinul financiar primit lunar, experienta apartenentei la acest grup de adolescenti dar si relatia speciala care s-a creat intre ea si sponsorul ei are o insemnatate speciala.

“Am descoperit cat de multe aveam in comun. Amandurora ne plac culorile reci, albastrul mai ales, arta in general si ascultam aceeasi muzica. Dupa multe scrisori schimbate, anul trecut ne-am si intalnit. A fost minunat, eram atat de emotionata ca nici nu stiam ce sa spun. Relatia cu ea m-a schimbat foarte mult. Am invatat sa ma deschid si sa comunic mai mult ”

Loredana a trecut cu bine peste examenul de bacalaureat  si este acum studenta la Facultatea de arte “George Enescu” din Iasi.

 “Trebuie sa fii cu adevarat indragostit de ceea ce faci ca sa poti sa ai succesul pe care ti-l doresti”, incheie cu voce hotarata Loredana.