”Scoala altfel”

 

Săptămâna “Şcoala Altfel” a fost un bun prilej pentru World Vision România să fie din nou alături de dascăli pentru a oferi “experienţe”, nu doar activităţi extracurriculare, copiilor din comunităţile partenere din judeţele Cluj, Constanta, Dolj, Vaslui şi Vâlcea.

Programele educative pe care World Vision le-a oferit alături de şcoli au promovat valorile umanitare, inclusiv voluntariatul şi caritatea. Experienţele au îmbogăţit trăirile copiilor şi le-au transmis mesaje care să le stimuleze candoarea, sentimentele de înţelegere, atitudinea de întrajutorare şi implicare dar şi abilităţile de relaţionare şi încrederea în forţele proprii. În alte activităţi copii şi-au manifestat dinamismul, spiritul competitiv şi talentul în artă.

În Cluj 3.000 de copii din mediul rural şi din oraş au colorat ouă şi a confecţionat coşulete de Paşte. Provocarea propusă copiilor a fost să introducă un şiret printr-un ou de hârtie, perforat, folosind o singură mînă. Astfel ei au inteles ce inseamna să ai o dizabilitate. Experienţa în sine a urmărit acceptarea limitelor personale şi ale celorlalţi, exersarea empatiei, sensibilizarea faţă de problematica dizabilităţii.

La Constanţa, elevii din clasele primare a două şcoli au scris o scrisoare de îndemn către „un adult”, prin care îl roagă să ajute un copil nevoiaş. Copiii au confecţionat singuri plicurile şi au scris scrisorile. În unele plicuri copii au pus o mică donaţie din pusculiţele lor, în alte plicuri au pus bomboane şi ciocolate.

În trei şcoli doljene partenere ale World Vision România s-au desfăşurat  concursuri intercomunitare. Concursul de fizică bazat pe creativitate şi intitulat “Micul Einstein” a adus la un loc pe 3 aprilie, în şcoala din Argentoaia, copiii din clasele gimnaziale a trei şcoli doljene. Tot acolo, a doua zi, 100 de copii din 12 şcoli au participat la ediţie a şasea Festivalului Concurs “I.L. Caragiale”.

În localitatea Negreşti din judeţul Vaslui World Vision România a susţinut organizarea de activităţi axate pe promovarea non-violenţei. Patruzeci de elevi au participat la un concurs pe această temă şi alţi 50 au vizionat filmul “Şi testoasele pot zbura”. Nici preşcolarii din Negreşti nu au fost neglijaţi: 45 dintre ei au mers în excursie la Iaşi  iar 114 au participat la ateliere de creaţie.

De asemenea în 15 comunităţi din judeţul Vâlcea şi Olt, World Vision România a susţinut financiar activităţile educative extracurriculare şi extraşcolare organizate de unităţile de învâţâmânt pentru 3.119 de elevi din mediul rural care au participat la diferite concursuri sportive, de creaţie, educaţie pentru sănătate, cercuri literare, concursuri gastronomice, concurs de piese de teatru, schimburi de experinţă etc.

World Vision România pune în centrul atenţiei sale copiii susţinând activităţii pentru toate aspectele care duc la bunăstarea celor mici: educaţia, sănătatea, dezvoltarea economică a comunităţii ca suport pentru viitorul copilului, dezvoltarea civică şi spirituală ca model pentru viaţă. “Săptămâna Altfel” a oferit un prilejul pentru ca organizaţia să-şi dovedească misiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.