Sustinatorii minipoliticienilor din Rebricea

Va povesteam aici despre campania electorala a copiilor din Rebricea. Apropo, ati votat? 🙂

Cei trei candidati, Sebi, Marian si Cosmin sunt reprezentanti ai comunitatii din Vaslui, unde alti 147 de copii merg pe jos zi de zi pana la scoala.  Cei trei candidati lupta in ”cursa electorala” pentru a aduna bani de un microbuz care sa-i duca la scoala, in fiecare zi. Este un joculet in care am intrat cu totii si va invitam si pe voi ”la vot”!

Dintre cei 147 de sustinatori ai candidatilor vi-l prezentam astazi pe Madalin, de 11 ani, elev in clasa a Va. Alaturi de alti aproape 20 de copii din satul vasluian in care locuieste el, Madalin face naveta in fiecare zi pentru a putea merge la scoala, in comuna Rebricea.

Fiind in clasa a V-a, Madalin a trebuit sa se adapteze rapid la schimbarile ce au venit cu noul an scolar – profesori noi, colegi noi, o scoala noua si, cel mai provocator, un nou drum catre scoala.

„Nu i-a fost usor sa se obisnuiasca sa se trezeasca mai devreme, sa faca atata drum pe jos. Ajunge deja obosit acasa dupa ore. Sunt cam 4 kilometrii pana scoala si trebuie sa ii strabata pe orice vreme. Acum e frig dar o sa fie si mai rau, zapada, ger. Ar fi extraordinar daca s-ar putea gasi o solutie. Aici in sat oamenii nu au masini, cred ca este o singura masina in tot satul. Caruta nu este buna pentru ca ar ingheta copiii in ea”, povesteste mama lui Madalin.

Lui Madalin ii plac foarte mult biologia si desenul. Cand nu este la scoala sau la fotbal cu prietenii din sat, Madalin se joaca cu masinile de jucarie sau se uita la desene animate. Tom si Jerry sunt eroii sai preferati.

Pentru a le indeplini dorinta avem nevoie si de sustinerea voastra: puteti dona 2 euro trimitand un SMS la numarul 879, numar oferit gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote. Nu se percepe TVA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.