Scoala de Vara 2013

IMG_2673

In timpul vacantei de vara implicam bursierii proiectului ”Vreau in clasa a noua”   in diferite activitati interesante. Ca sa va dam un exemplu, in perioada 13-16 august 2013, 33 de bursieri ialomiteni au participat la Scoala de Vara organizata la 2 Mai de echipa World Vision din biroul zonal Ialomita.

Adolescentii au participat la traininguri despre comunicare eficienta, cum pot capata incredere in ei si in ceilalti si cursuri care i-au ajutat sa-si descopere spiritul de echipa. De asemenea, au invatat cateva lucruri despre cheltuieli, datorii si despre cum sa-si administreze bugetul. Workshop-urile si jocurile au fost gandite in asa fel incat sa stimuleze creativitatea si spiritul de echipa, sa creasca nivelul de toleranta si non-discriminare si de coeziunea in interiorul grupului.

Ideea de baza a Scolii de Vara din acest an, a fost ca ”impreuna ajungem departe” iar un efort comun duce la un rezultat benefic pentru intreaga echipa. S-au organizat si cateva concursuri pentru a le da ocazia elevilor sa puna in practica tot ce au invatat.

“Am avut de indeplinit cateva probe, in decurs de 3 ore, printre care poze cu turisti, trebuia sa facem rost de un pahar de lapte, sa compunem un cantecel si altele. Ceea ce mi-a placut cel mai mult a fost ca toata echipa s-a implicat in mod egal si cu responsabilitate in realizarea sarcinilor si am dus misiunea, care la inceput parea imposibila, la bun sfarsit. (Adi, 18 ani)

“Noi trebuia sa organizam un ONG si pornind de la un buget initial sa obtinem un profit cat mai mare. Intai am gandit totul in termeni de necesar vs. important si venituri vs. cheltuieli, apoi am fost cat mai creativi posibil. Fiecare membru al echipei a avut un rol bine stabilit si astfel ne-am dat seama cat de mult depindem unii de altii, cum actiunile noastre nu ne afecteaza doar pe noi si cum fiecare membru al echipei conteaza.” (Marina, 18 ani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.