Un proiect despre valorile familiale

Distributie sat Novacu, comuna Argetoaia,  judetul Dolj (2)

Biroul Zonal World Vision Dolj se va alatura Teatrului National ‘’Marin Sorescu’’ din Craiova si „Staatstheater Braunschweig” din Germania, in realizarea unui proiect despre valorile familiale si lucrul emotional, in cadrul ”The Art of Ageing” (Arta Imbatranirii). Proiectul va incepe luna aceasta, concentrandu-se pe tendintele de emigrare in Europa din ultimii ani.

Tot mai multe femei pleaca sa lucreze in strainatate, unde locurile de munca cele mai comune sunt ingrijirea copiilor si a batranilor. Documentarea pentru proiect se va face de catre ambele teatre, fiecare avand responsabilitatea de a discuta cu mame care vin in Germania pentru a munci si care sunt astfel o perioada de timp absente, departe de propriii copii. In Romania, documentarea pentru proiect se va face cu sprijinul fundatiei noastre. 

Reprezentatii World Vision au  identificat familiile care se incadreaza in specificul proiectului, iar in perioada 5-11 septembrie regizoarea spectacolului Julia Roesler, Silke Merzhäuser, cea care va scrie textul, alaturi de traducatorul Alex Sterescu, vor sosi la Craiova si vor avea interviuri cu familiile respective. Conversatiile rezultate vor fi transformate in replici pentru o piesa de teatru ce va fi jucata de actori craioveni la ambele teatre acasa.

„Initiativa World Vision Romania – Birou Zonal Dolj de a se alatura acestui proiect, consta in  incurajarea publicului larg de a lua masuri si de a se implica direct in schimbarea situatiei actuale a copiilor defavorizati,” a spus Cristina Vienescu, specialist marketing si fundraising.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.