Sesiunile dedicate femeilor în cadrul proiectului ,,Mame pentru viață. Viață pentru mame” continuă în județul Vâlcea

Astfel, 286 de femei din Geamăna, Orlești, Scundu, Galicea, Ursi, Stoilești, Olanu, Dănicei, Șirineasa s-au implicat activ în aceste sesiuni.

_DSC0769

„Am avut bucuria, ca la aceste sesiuni alaturi de femei, să participe și bărbați. Au fost foarte activi și s-au implicat în discuțiile purtate referitor la mortalitatea maternă, reducerea numarului de avorturi și Intervalul de Spațiere Optim al Nașterilor. Ne confirmam inca o data că prin participarea barbaților, alături de femei, la sesiuni, obiectivele noastre legate de reducerea numarului de avorturi și de spațierea optimă a nașterilor, vor fi mai ușor de atins”. a declarat Ramona Căpățînă, Coordonator proiect județul Vâlcea.

_DSC0864

Au mai fost aduse în discuții informații legate de: anatomia și fiziologia aparatului reproducator feminin, contracepție și intervalul de spațiere optim al nașterilor.

În judeţul Vâlcea sunt incluse în proiect comunele Frâncești, Scundu, Orlești, Ionești, Stoilești, Mihăești, Galicea, Nicolae Bălcescu, Drăgoesti, Olanu, Șirineasa, Popești, Dănicei. Populaţia totală a acestor comune este de aproape 40.000 de locuitori, din care peste 6.100 sunt femei fertile  cu vârsta între 15 şi 40 de ani. Evaluarea iniţială a comunităţilor a identificat, într-o primă etapă, 75 gravide şi 5 minore însărcinate, care vor putea beneficia de sprijin şi consiliere în cadrul acestui proiect, încă de la început.