Sustinem initiativele economice si micile afaceri din mediul rural

_DSC0009 

_DSC0003

Este al doilea an cand Fundatia World Vision primeste planuri de afaceri de la persoane din mediul rural care doresc sa isi dezvolte o mica afacere. Observam cu placere ca acestea sunt mult mai bine structurate si mare parte din ele primesc finantare.

In felul acesta putem spune ca am contribuit intr-o mica sau mai mare masura la cresterea numarului locurilor de munca, la un acces facil la educatie pentru o parte din tinerii care poate nu s-ar fi permis sa-si continue studiile.

La inceput de martie, colegii nostri din Biroul World Vision Rm. Valcea s-au intalnit cu viitori antreprenori din comunele Olanu, Francesti, Vitomiresti si Popesti. Scopul acestei intalniri a fost selectia planurilor de afaceri pe care acestia l-au trimis la noi pana pe data de 28 februarie.

Planurile de afaceri propuse de acestia au vizat cresterea animalelor, microferme de vaci si caprine, ateliere mecanice, tamplarie , electrice si afacere in constructii.

Persoanele care au primit finantare anul trecut s-au respectat obligatiile contractuale si in prezent in comunele Francesti, Vitomiresti, Galicea si Popesti sunt in continua dezvoltare: ferme de animale, ateliere de tamplarie si electro-mecanica auto si altele. Incepand cu acest an cei care s-au dezvoltat o afacere vor sustine financiar copiii din comunitatea lor pentru a le oferi acestora o sansa in plus la educatie.” a declarat Denisa Pomana, Coordonator Sector Economic World Vision Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.