Tabara de vara

In fiecare an World Vision Romania, Biroul Zonal Valcea organizeaza in lunile iulie si august tabere scolare pentru copiii din mediul rural, din dorinta de a le oferi acestora o vara cat mai activa

Astfel in perioada 15 – 20 iulie Biroul Zonal Valcea a organizat la Izvorul Muresului o tabara pentru 45 de copii din mediul rural, care au obtinut rezultate bune la examenul de admitere la liceu.

Copiii au avut parte de un program interactiv, ateliere pictura, scenete(cu replici si distributie la alegerea copiilor), jocuri in aer liber, tir cu arcul, drumetii in imprejurimi si excursii la Salina Praid, Cetatea Neamtului, Humulesti, Manastirea Varatec, Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Castelul Lazar, Gheorghieni, Manastirea Izvorul Muresului etc.

Elevii bursieri, beneficiari ai proiectelor “Vreau in clasa a noua” si “Burse scolare, sanse egale pentru copiii din Valcea”, au avut ocazia sa participe la doua tabere diferite la Gura Raului si Izvorul Muresului.

Tabara din vara 2012 a insemnat pentru mine o nepretuita oportunitate de a-mi face prieteni noi si de a intari legaturile cu cei care s-au apropiat deja de inima mea, de a observa, intelege, accepta si aprecia alte tipuri de gandiri si principii diferite de ale mele. Am avut sansa sa particip la diferite ateliere de pictura, jocuri in aer liber, dans si karaoke, excursii si drumetii in imprejurimi. Multumesc World Vison pentru aceasta vacanta minunata” a declarat Cosmina, beneficiara proiect “Vreau in clasa a noua”.

Pentru tinerii bursieri aceasta tabara nu a reprezentat numai un loc de recreere si distractie, ci si un prilej de a-si insusi si dezvolta valori morale, care pot fi exprimate si transpuse in viata de zi cu zi.

De asemenea, in cursul saptamanii trecute, Biroul Zonal Valcea a organizat pentru 53 de elevi, castigatori ai concursului de teatru si reprezentanti ai Consiliilor Elevilor din comunitati, Tabara Happy Faces Ighiu, din judetul Alba.

Pentru toti copiii, taberele au fost o experienta plina de provocari. S-au implicat cu daruire si entuziasm in toate activitatile de socializare menite sa-i ajute  sa se descopere si  sa-si dezvolte abilitati si deprinderi care sa le fie ultile in viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.