Targului Apicol Oltenia

_DSC0455

In perioada 23-24 martie  a avut loc a doua editie a Targului Apicol Oltenia in Ramnicu Valcea. Evenimentul este organizat de World Vision in parteneriat cu Asociatia Apicola Scundu, Placerea Naturii si Primaria Ramnicu Valcea

In cadrul targului, a fost organizata o expozitie cu vanzare la care au participat  producatori apicoli din toata tara. Acestia au prezentat echipamente, unelte, accesorii si utilaje apicole, faguri artificiali si produse apicole.

In judetul Valcea, datorita bogatei si sanatoasei baze melifere, s-a dezvoltat in timp o puternica traditie in apicultura. In prezent judetul ocupa primul loc in tara la productia de miere, cu peste 2.000 de apicultori inregistrati cu mai mult de 100.000 de familii de albine.

World Vision Romania deruleaza proiecte in domeniul apicol inca din anul 2007. Urmarim stimularea si sustinerea fermierilor din mediul rural pentru a practica apicultura la un nivel eficient si competitiv, asfel incat sa devina o activitate economica generatoare de venit si o alternativa viabila la agricultura de subzistenta.

_DSC0479

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.