Training-ul pe fotografie si advocacy “Photovoice”

003028005002

In perioada 11 – 19 iulie 2013, colegii din biroul zonal Iasi&Vaslui al Fundatiei World Vision Romania, a organizat pentru elevii din grupul A.R.T. de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Negresti, training-ul pe fotografie si advocacy “Photovoice”.

Tema aleasa a fost “Saracia copilului”, elevii fiind ghidati in realizarea fotografiilor care sa surprinda cat mai bine situatii de saracie ale copiilor. Impartiti in grupe de cate 3, cei 20 de copii au avut la dispozitie 9 aparate de fotografiat pe care le-au folosit individual in proiectele lor.

Timp de trei zile, elevii au invatat despre elementele de baza in compozitia fotografica, au fost instruiti cu privire elaborarea mesajului creativ si cum sa sustina o campanie de advocacy. Pe 19 iulie, training-ul a luat sfarsit cu jurizarea si premierea castigatorilor.

“Aceasta activitate a reusit sa-mi demonstreze ca o poza buna nu se rezuma doar la un aparat performant si la trucuri in Photoshop. M-a invatat ca poti face poze excelente, daca reusesti sa comunici cu subiectul si sa-ti gasesti un cadru bun”, ne-a declarat unul dintre praticipanti.

Cele mai bune 9 fotografii au fost votate de catre toti elevii participanti in cadrul atelierului si premiate fiecare cu un aparat foto Nikon Coolpix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.