Vladimir: ”Trebuie sa merg la scoala, sa am o educatie”

Vladimir are 13 ani si este unul dintre noii sositi in clasa a VII-a, la scoala din comuna vasluiana Rebricea. Desi s-a mutat in comuna cu numai cateva luni in urma, Vladimir a reusit sa se integreze foarte bine si sa isi faca prieteni, atat printre colegii de la scoala cat si in grupul de copii de pe strada pe care locuieste.

„Am plecat din judetul Timis pentru ca mi-am pierdut slujba si nu mai faceam fata. Sotul meu lucreaza inca in Timisoara si ne vedem cand putem. Vorbim insa la telefon foarte des si impartasim totul. Am venit la Rebricea pentru ca este locul unde m-am nascut eu si unde am copilarit.

Nu pot insa sa nu remarc cu durere cat de diferita este Rebricea fata de locul unde mi-am crescut eu copiii. E foarte multa saracie aici, nu ai unde sa muncesti, nu ai cum sa iti petreci timpul liber. Si oamenii sunt diferiti, cel mai dureros este faptul ca nu comunica. Mi-am facut griji pentru Vladimir, nu stiam cum o sa se descurce necunoscand pe nimeni aici in afara de bunici.”, povesteste mama lui Vladimir.

Este un copil sensibil si foarte frumos si in interior. E genul care plange cu lacrimi si se bucura in acelasi fel. Mi-am invatat copiii ca frumusetea vine dinauntru si ca toti oamenii merita sa fie tratati cu acelasi respect. Sunt mandra de toti cei patru copii ai mei”, a adaugat mama.

La fel ca fratele si cele doua surori, Vladimir iubeste natura si animalele. Au invatat asta de la parinti. Cand e cald, Vladimir isi mai ajuta mama sa ingrijeasca mica lor gradina cu flori.

Mama imi spune mereu ca trebuie sa merg la scoala, sa am o educatie. Am invatat multe lucruri de la mama si sunt mandru cand si ceilalti copii vin sa o asculte. Nu e usor sa mergem pe jos la scoala in fiecare zi, kilometrii intregi. Ne mai luam cu vorba, cu joaca si timpul trece. Cand e frig nu e insa prea placut”, povesteste baiatul.

Pentru Vladimir si alti 149 de copii dorim sa strangem bani de un microbuz scolar care sa-i duca si sa-i aduca de la scoala pe copii. Daca doriti sa daruiti 2 euro pentru microbuz, o puteti face trimitand un SMS gol la numarul 879.  Numar oferit gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote. Nu se percepe TVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.