“Voluntariatul – fapte pentru suflet” la prima editie

Bucuria premiilor

Dragi prieteni, va prezentam prima editie a concursului-festival “Voluntariatul – fapte pentru suflet” organizat in Craiova, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Cernatesti, Consiliul Local Cernatesti si Clubul Sportiv Hoina Craiova. 

Participantii au format echipe din cate 3 elevi din 10 scoli partenere World Vision din judetul Dolj. Acest gen de concurs face parte din suita de actiuni prin care World Vision Romania faciliteaza accesul copiilor la educatie formala si informala si reduce rata abandonului scolar.

Cum s-a desfasurat totul? Concursul a avut 2 sectiuni: prezentare power point a actiunilor de voluntariat realizate in fiecare comunitate si prezentare a unei propuneri de proiect de finantare pentru o actiune de voluntariat.

Scopul concursului a constat in stimularea creativitatii si responsabilitatii copiilor, prin implicarea lor efectiva in scrierea si implementarea proiectelor de voluntariat, precum si constientizarea importantei si beneficiilor activitatilor de voluntariat.

“Acest concurs-festival a fost o buna oportunitate pentru a ne arata aprecierea fata de munca tinerilor voluntari din comunitatile noastre partenere, a promova frumoasele lor activitati si a ii motiva pe acestia” , a spus Cristian Herzal, coordonator sector Societate Civila, Fundatia World Vision Romania – Birou Zonal Dolj.  

Marii castigatori au fost: Scoala Gimnaziala Cernatesti – sectiunea prezentare actiuni voluntariat si Scoala Gimnaziala Bralostita – sectiunea prezentare propunere de proiect.

Premiile primite au constat in puieti de pomi fructiferi, ghiduri de pomicultura si articole necesare ingrijirii gradinii si livezii, toate menite sa dea startul unei noi activitati de voluntariat si anume infrumusetarea spatiului verde din curtea scolii.

Scolile participante au fost: Scoala de arte si meserii Argetoaia, Scoala Gimnaziala Cernatesti , Scoala Gimnaziala Scaesti, Scoala Gimnaziala Bralostita , Scoala Gimnaziala Cotofenii din Dos, Scoala Gimnaziala Sopot, Scoala Gimnaziala Breasta, Scoala Gimnaziala Plesoi, Scoala Gimnaziala Carpen, Scoala Gimnaziala Predesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.