Votati proiectul nostru din campania Profi si ajutati 4.500 de copii sa fie mai bine hraniti si mai sanatosi

Stiati ca in Romania de azi 1 din 8 copii merge la culcare flamand? Si ca Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in ce priveste mortalitatea copiilor sub 5 ani? Acestea sunt niste statistici foarte dureroase, vestea buna este ca putem contribui la schimbarea acestei situatii votand proiectul inscris de noi in campania ,,Impreuna cu tine, Profi salveaza destine”, care se desfasoara in perioada 1 iulie – 30 noiembrie in toate magazinele Profi.

profi_wv_final

World Vision Romania participa la campanie cu proiectul ,,Copii sanatosi pentru un viitor mai bun”, care se adreseaza familiilor cu copii sub 5 ani cu diverse probleme de nutritie si sanatate, in special copii cu risc crescut de malnutritie, din judetul Vaslui. Mai exact, este vorba de 4.500 de suflete. Malnutritia, cauzata in cele mai multe cazuri de saracie si de lipsa de educatie a parintilor, are efecte devastatoare pe termen mediu si lung asupra sanatatii copilului.

Ce vom face concret, in cazul in care castigam premiul cel mare pus in joc?

  • Vom pregati medici si asistente pentru a informa corect mamele asupra nutritiei si sanatatii copiilor.
  • Vom furniza familiilor un minim sprijin economic pentru gospodarii (animale/pasari, furaje, ustensile si altele), astfel incat ele sa-si poata obtine hrana necesara.
  •  Ne vom implica in sfatuirea si educarea membrilor familiilor cu privire la modurile diverse prin care sa isi poata gestiona eficient resursele limitate.

Toate acestea vor inseamna copii mai bine hraniti, mame mai informate, personal medical mai bine pregatit, comunitate mai educata in chestiuni de nutritie si sanatate.

Nu ne putem indeplini aceste ambitii decat cu ajutorul vostru, asa ca va invitam sa va faceti cumparaturile la Profi de acum incolo, in cazul in care nu le faceati deja.

Mecanismul campaniei ,,Impreuna cu tine, Profi salveaza destine” este foarte simplu: dupa ce va achitati cumparaturile facute intr-un magazin Profi, mergeti la infochioscurile din incinta si votati proiectul nostru scanand codul de bare al bonului fiscal. Fiecare bon fiscal este echivalentul a 10 puncte, indiferent de valoarea cumparaturior. Puncte suplimentare pot fi obținute la achiziia produselor sponsor, semnalizate la raft. La sfarsitul campaniei, va fi realizat clasamentul final,  in urma caruia proiectele clasate pe locurile I , II si III  vor fi declarate castigatoare si vor primi sprijin financiar pentru implementarea proiectelor inscrise. Ajutorul acordat de fiecare dintre voi poate contribui la succesul proiectului nostru!

Deci mare atentie cand votati, la aceasta campanie mai participa si alte 5 fundatii, toate avand proiecte frumoase. Noi, insa, speram sa alegeti “Copii sanatosi pentru un viitor mai bun” de la World Vision Romania :-), pentru ca ne-am propus sa castigam premiul cel mare. Acesta ne-ar permite sa desfasuram proiectul in 15 comunitati din judetul Vaslui, unde exista cele mai multe cazuri de copii malnutriti.