World Vision ajuta fermierii din Africa sa se adapteze la schimbarile climatice

Incepand cu aceasta luna, World Vision face parte din Alianta Uniunii Africane care sprijina fermierii din Africa sa se dezvolte in contextul schimbarilor climatice. Alianta a fost creata pentru a invata familiile din mediul rural sa foloseasca metode moderne si eficiente de agricultura, care sa le permita sa produca recolte bogate si ecologice pe perioade mai mari de timp. De asemenea, prin aceasta Alianta se doreste crearea un mediu politic favorabil pentru practici de agricultura sustenabila.

000_DSC_4392 copy

Efectele negative ale schimbarilor climatice sunt resimtite puternic de micile ferme din Africa. Acestea se confrunta cu probleme mari care apar in urma dezastrelor naturale precum inundatii sau secete. De aceea, Alianta se va concentra pe instruirea fermierilor in privinta adoptarii celor mai noi practici de agricultura. Membrii ei ii vor ajuta pe fermieri sa se familiarizeze cu tehnologii noi si sa isi dezvolte cunostinte de lucru prin care sa poata face fata mai usor secetelor, inundatiilor si altor catastrofe naturale care le afecteaza vietile.

Actiunile Aliantei vin in sprijinul unor fermieri precum Gadoode Hussein. Satul lui din Somalia a trecut printr-o seceta lunga, urmata de inundatii devastatoare. Cu ajutorul World Vision, Gadoode a reusit sa-si puna pe picioare ferma printr-un proiect care a utilizat tehnici noi de agricultura. Prin intermediul acestora, solul a fost intarit asa incat sa poata retine mai usor umezeala si sa fie mai rezistent in cazul pericolelor naturale viitoare.

18.07

,,Cand am inceput sa lucram cu World Vision, nu aveam prea multe sperante, caci nu ne puteam gandi ca daunele cauzate de inundatii pot fi reparate atat de rapid. Am crezut ca nu se mai pot face prea multe si ca am pierdut totul, insa ceea ce am realizat cu ajutorul World Vision a fost uimitor!”, spune Gadoode.

Alianta aduce impreuna organizatii non-guvernamentale, institutii academice si institutii guvernamentale. Alaturi de World Vision, din alianta mai fac parte CARE, Serviciul Catolic de ajutoare, Concern Worldwide,  Organizatia pentru agricultura si alimentatie a Natiunilor Unite, FANRPAN, CGIAR si FARA.

Pana in 2025, parteneriatul isi propune sa sustina fermierii in activitatile lor, astfel incat acestia sa poata ajunge sa obtina in mod constant hrana necesara prin agricultura si sa poata tine piept dezastrelor naturale care se produc pe fondul schimbarilor climatice.