World Vision la Ziua Nationala de Curatenie!

Salutam si noi initiativa ”Let do it Romania” prin participarea activa la Ziua Nationala de Curatenie alaturi de 27 de bursieri ialomiteni ai proiectului ”Vreau in clasa a noua”  sponsorizati de Cargill Elvetia si angajati World Vision.

In dimineata zilei de 12 mai, „inarmati” cu manusi si saci de gunoi, am dat startul curateniei in Valea Cerbului, o zona superba aflata in apropiere de Cabana Gura Diham si de statiunea Busteni, judetul Prahova. Aici este zona turistica si mai ales zona de campare, astfel ca mizeria este, de obicei, la cote maxime.

Din fericire, nu eram singuri in lupta noastra cu gunoiul, deoarece ni s-au alaturat spontan persoane campate acolo si alti voluntari Let’s Do It Romania.

In aproximativ 2 ore de efort sustinut, s-au strans 84 de saci mari de gunoi, dintre care 60 plini cu materiale reciclabile (pet-uri, hartie, sticla), deoarece anul acesta la Ziua de Curatenie, accentul s-a pus pe reciclare selectiva.

Am fost bucurosi sa vedem cum prin entuziasm si puterea exemplului, natura poate fi curatata pentru ca oamenii sa se bucure cu adevarat de ea.

„Ar trebui facut mai des curat in padure, nu doar o data pe an. E pacat ca oamenii nu sunt constienti de importanta mediului inconjurator pentru viata si sanatatea lor. Aceasta actiune m-a ajutat sa inteleg importanta reciclarii si as vrea ca toata lumea sa vada asta.” Alexandru (bursier- 17 ani)

„Mi-a placut foarte mult ce am facut azi, ca am lucrat ca o echipa si ne-am ajutat unii pe altii. Mi-a placut ca oameni ce nu erau din grupul nostru s-au implicat alaturi de noi, ca am dat un exemplu pentru semenii nostri si i-am inspirat. Sigur voi merge si anul viitor sa fac curatenie!” Andreea (bursiera – 17 ani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.