World Vision Romania reprezentata in Parlamentul European

bruxele

Recent (26 iunie), in Parlamentul European a avut loc dezbaterea ‘Oportunitati de cooperare in regiunea Marii Negre’, organizata de FOND Romania, cu sprijinul domnului europarlamentar Ioan Mircea Pascu.

World Vision a fost reprezentata de doua dintre colegele noastre: Daniela Buzducea (Director de Advocacy World Vision Romania) si Mirela Oprea, coordonator al unui proiect regional al World Vision International si Secretar General al ChildPact, Coalitia Regionala de Protectia Copilului in Regiunea Extinsa a Marii Negre, care include mai mult de 600 de organizatii din 9 tari diferite. ChildPact a fost creat in 2011 la Forumul ONG-urilor la Marea Neagra, un eveniment anual sustinut de Ministerul Afacerilor Externe si organizat de FOND Romania.

In prezentarea sa, Mirela a vorbit despre importanta cooperarii regionale in domeniul protectiei copilului. Mirela a aratat ca regiunea noastra se confrunta cu o criza demografica accentuata: se nasc tot mai putini copii, iar acei copii mai putini la numar duc o viata tot mai grea. ‘Ce fel de progres este acesta? Care este valoarea proceselor de democratizare din regiune, multe dintre ele asistate financiar de Uniunea Europeana, daca cei mai vulnerabili dintre membrii societatii noastre traiesc tot mai rau?’, s-a intrebat Mirela, aratand ca in opinia ChildPact este nevoie de un mecanism regional de cooperare in domeniul protectiei copilului, astfel incat tarile din regiune sa poata invata unele de la altele despre solutii care functioneaza sau, dimpotriva, despre idei de reforma care au adus mai mult rau decat bine.

Audienta, formata din europarlamentari, functionari europeni si experti in domeniul cooperarii la Marea Neagra, a sustinut acest punct de vedere si multi dintre cei prezenti au semnat petitia ChildPact, adresata institutiilor regionale si europene ce pot contribui la crearea acestui mecanism de cooperare regionala.

World Vision Romania indeamna toti colegii, partenerii si sustinatorii sa semneze si sa disemineze cat mai larg aceasta petitie prin care viata multor copii din regiunea noastra ar putea sa fie imbunatatita.

Petitia poate fi semnata aici!

Mai multe informatii despre ChildPact gasiti pe site-ul www.childpact.org sau de la colega noastra: mirela_oprea@wvi.org.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.