Ziua Mamei vazuta prin ochii copiilor

Fiecare mama pastreaza in cutiuta ei cu momente speciale fiecare gest, zambet, stangacie sau realizare a pruncului sau si se simte binecuvantata atunci cand cel mic este fericit si sanatos. Mama este simbolul iubirii si al afectiunii, persoana la care alergam cand am cazut si ne-am julit in genunchi, cand avem nevoie de alinare si cand am luat o nota buna la scoala. Orice dar primeste de la cel mic, fie ca e o floare, o felicitare sau o poezie, ea stie cum sa il pretuiasca.

DSC_3821

In asteptarea lui 8 Martie, fundatia World Vision Romania a avut marea placere de a fi alaturi de o parte dintre copiii inscrisi in programul Donator de Viitor si, astfel, de a vedea Ziua Mamei prin ochii lor. La atelierele de lucru manual, cei mici au pregatit cu grija si indemanare cadouri pe care le-au oferit mamelor de ziua lor. Zeci de buburuze, ghiocei, trifoi cu patru foi, gargarite si snururi alb-rosii au fost facute de copii pentru cele care le-au dat viata. Multi dintre ei au vrut sa-si bucure si bunicile, matusile sau invatatoarea cu cadouri realizate de ei insisi pentru ca, spun ei, martisoarele sunt talismane ce aduc noroc celui care le poarta si au puterea de a-i feri de rele.   In cadrul atelierului, cei mici au invatat care este semnifcatia martisorului, au recitat poezii si, cel mai important, au inteles ca cele mai frumoase cadouri sunt cele oferite din inima. O parte dintre creatiile copiilor au fost expuse la panoul scolii, pentru a le aminti multa vreme de bucuria acelei zile si de insamnatatea lucrurilor facute de ei.

DSC_3863

Cel mai frumos cadou pe care il putem oferi celor mici este sa le aratam ca sunt importanti pentru noi si ca merita sa aiba o copilarie lipsita de griji si o educatie corespunzatoare pentru a deveni adulti responsabili in cadrul comunitatii. Prin programul Donator de Viitor, putem aduce primavara in sufletele si-n casele copiilor. Intra pe site-ul nostru www.donatordeviitor.ro si afla ca 68 de lei pe luna donati unuia din cei 600 de copii din cadrul programului inseamna sanse la educatie, la o viata sanatoasa, la o crestere armonioasa si, nu in ultimul rand, inseamna sprjinirea comunitatii din care acesta face parte. 

DSC_3747