„Un viitor mai bun pentru copiii nostri”

 

World Vision Iasi a organizat saptamana trecuta o conferinta de presa la care s-au prezentat rezultatele din 2011 a programului de dezvoltare comunitara „Un viitor mai bun pentru copiii nostri” desfasurat in judetul Vaslui.

In 2007, World Vision Romania a inceput sa lucreze in judetul Vaslui, in comunele Rebricea si Osesti si in zona rurala a orasului Negresti. Din 2011, programul s-a extins si in zona urbana din Negresti si in comuna Vulturesti. Prima etapa a programului „Un viitor mai bun pentru copiii nostri” se va incheia in 2015.

„Anul trecut, numarul copiilor inregistrati in program – beneficiari directi ai programului – a crescut de la 1500 (în 2010) la 2300. Numarul de proiecte scrise de comunitate si finantate de World Vision a crescut de la 38 la 50, peste 50 de membri ai comunitatii implicandu-se atat in desenarea acestor proiecte cat si in implementarea lor. Directiile principale de actiune in 2011 au fost educatia si dezvoltarea societatii civile”, a spus Magda Camanarumanager zonal, World Vision Romania.

Conferinta de presa s-a dorit a fi atat un moment de bilant al activitatii, cat si de recunoaştere a rolului jucat de parteneriatul cu institutiile din teritoriu, cu comunitatile in ansamblu, in succesul programului de dezvoltare comunitara de pana acum.

Evenimentul a avut loc in Sala Mare a Palatului Administrativ Vaslui si a adus impreuna reprezentanti ai autoritatilor locale din Vaslui (Institutia Prefectului Vaslui, Consiliul Judetean Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Vaslui, Directia de Sanatate Publica, Ispectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui, Camera Agricola Judeteana Vaslui), autoritati locale si membrii ai comunităţilor in care este implementat programul (comunele Osesti, Rebricea si Vulturesti, orasul Negresti), mass – media si membri ai echipei World Vision Romania – Biroul zonal Iasi&Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.