Lectii pentru viata

 

Luna de luna, sute de elevi, din mediul rural, in prag de abandon scolar sunt sponsorizati direct, prin proiectul ”Vreau in clasa a noua” de catre un donator care doreste sa incurajeze educatia si cultura in satele romanesti. Pe langa bursa directa pe care acesti elevi o primesc din parte donatorului, ei participa luna de luna la diferite activitati organizate de World Vision menite sa-i ajute pe elevi sa se acomodeze cu viata la oras, sa le ofere o cultura generala si sa-i pregateasca pentru viitor.

La intalnirea de saptamana trecuta, bursierii din Valcea au abordat doua teme foarte importante pentru varsta lor:” De la discriminare la toleranta pentru o viata mai frumoasa” si Drogurile versus Sanatatea. Tu alegi!”

In cadrul acestor sesiuni tinerii bursieri au invatat despre discriminare, criteriile folosite in discriminare, grupurile supuse discriminarii, consecintele consumului de droguri, alcool si tutun pe care le au asupra organismului si alte lucruri folositoare de care fiecare tanar ar trebui sa fie constient.

Pornind de la citatul-Viata e un dar- pastreaza-l, nu-l irosi –am incercat sa le prezentam tinerilor cateva lectii de viata despre ce inseamna consumul de droguri, alcool si tutun. Fiecare tanar trebuie sa invete sa se protejeze de aceste vicii si sa constientizeze efectele nocive pe care le au asupra propriei persoane si a celor din jur” a declarat Ana Perta, pedagog social, proiect burse.

De asemenea tot in cadrul acestor activitati tinerii din proiectul de burse au mers la teatru, unde au urmarit piesa”Occident Expres”, iar apoi au mers la o cofetarie din oras pentru a se cunoaste mai bine, a relationa si impartasi ganduri.

Imi place foarte mult sa merg la teatru, dar din cauza programul incarcat nu avem timp. De aceea pentru mine aceste intalniri ma ajuta sa comunic mai mult cu colegii mei” a declarat Ana , beneficiara a proiectului de burse.

Pentru rezultatele bune la invatatura de pe primul semestru al anului scolar, World Vison Valcea le-a oferit elevilor premianti ca si recompensa cate un pachet cu carti din diferite domenii.

Cine doreste sa sustina un elev din merdiul rural, prin proiectul ”Vreau in clasa a noua” o poate face aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.