50 de bursieri valceni din proiectul „Vreau in clasa a noua” au ales sa fie mai buni

Intalnire socializare bursieri Vreau in clasa a noua 20-21.11.2013 4

Subiectele abordate in cadrul intalnirilor organizate pentru bursierii ”Vreau in clasa a noua”  sunt dintre cele mai interesante si utile pentru un tanar licean. Saptamana trecuta, 50 de bursieri din satele valcene care studiaza acum in Rm. Valcea au discutat despre consecintele comportamentului lor asupra celor din jur.

„Tema de astazi ma indeamna sa-mi schimb comportametul fata de familie si prieteni, fiind unul egoist. Daca oamenii egoisti nu au nimic de castigat prin atitudinea lor, in ciuda faptului ca fara a imparti cu cineva avem mai mult pentru noi, sunt gata sa incerc sa relationez mai mult cu oamenii buni din jurul meu”, Cosmina.

Intalnirea a fost una interactiva si atractiva: copiii au lecturat o pilda impresionanta despre interactiunea a doi bolnavi internati in acelasi salon- unul orb si unul paralizat . Elevii au desprins apoi semnificatia pildei si impactul social al trasaturilor comportamentale ale personajelor asupra semenilor si propriei persoane. Pentru toti, tema intalnirii a fost un bun prilej de a se descoperi pe sine, de a fi mult mai responsabili si mai atenti la propriul comportament.

Cu totii au invatat din pilda expusa si din activitatile de grup desfasurate pe marginea acestei teme ca „Bunatatea statornica biruieste si cea mai rautacioasa inima”.

„In cadrul acestei intalniri am aflat o poveste despre doua caractere diferite, care ne arata ca ar trebui sa fim buni si atenti cu cei din jurul nostru si nu indiferenti”, Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.