Absolvenţii proiectului ,,Vreau în clasa a noua” – voluntari implicaţi World Vision România

În perioada 23-24 septembrie a avut loc la Bușteni întâlnirea de reconectare a absolvenților proiectului “Vreau în clasa a noua”. Întâlnirea a avut format de teambuilding și și-a propus crearea unui grup închegat de voluntari care să se implice în promovarea proiectelor și activităților Fundației World Vision, cu precădere pentru proiectul “Vreau în clasa a noua”.

Cei opt participanți s-au implicat în jocuri de cunoaștere atât outdoor, cât și indoor, susținute în decoruri inedite, cum ar fi Castelul Cantacuzino și monumentele naturale din Parcul Natural Bucegi, Babele și Sfinxul.

De asemenea, au existat discuții axate pe voluntariat și avantajele lui, iar două dintre absolventele proiectului, Valentina și Andreea, au vorbit despre campania It Takes a World to End Violence Against Children și însemnătatea proiectului ,,Vreau în clasa a noua”.

Astfel, am căutat împreună soluții pentru combaterea violenței împotriva copiilor și modalități personale de implicare, cum ar fi împărțirea de materiale informative și participarea la mese rotunde de dezbateri organizate în cadrul campaniei de informare și conștientizare a fenomenului violenței împotriva copiilor.

În ceea ce privește implicarea în activitățile proiectului „Vreau în clasa a noua”, tinerii au hotărât să se implice în continuare în activitățile de educație non-formală organizate trimestrial și în cadrul Școlii de Vară și să își asume rolul de mentori pentru actualii bursieri cărora le-au scris fiecare câte un mic mesaj motivațional.

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de planificare a activităților următoare și cu promisiunea fermă că ne vom întâlni curând.

Testimoniale:

,,Fiecare întrevedere este un prilej de bucurie pentru mine, timpul trece, amintirile rămân și relațiile se întăresc. Familia World Vision reprezintă un suport, un mod de a mă simți implicată. Aș vrea să continue această frumoasă relație și să organizăm cât mai multe activități utile și constructive.” (Andreea, 24 ani)

,,O experiență frumoasă, cu oameni frumoși, o experiență în care am învățat lucruri noi, ne-am distrat și am încercat să găsim soluții pentru promovarea campaniilor World Vision Romania. Good work! Great team!” (Valentina, 24 ani)

,,Mi-au plăcut atmosfera prietenoasă, locul în care am stat și cele vizitate. Pe viitor vreau să particip la cât mai multe activități posibil.” (Daniel, 22 ani)

,,Am apreciat comunicarea din cadrul grupului și ușurința cu care ne-am apropiat. Subiectele discutate au fost interesante și relevante pe plan personal.” (Silviu, 22 ani)

,,Experiența petrecută cu și lângă World Vision a fost minunată, mi-ați dat avânt din clasa a noua și încă o faceți. Vă mulțumesc!” (Carmen, 23 ani)

Mesaje motivaționale către bursierii actuali:

,,Încrederea în forțele proprii este cea mai mare comoară a ta. Iubirea față de aproapele tău ar trebui să fie un ghid al drumului parcurs de tine. Ajută, ascultă, iartă!” (Andreea, 24 ani, absolventă VC9, voluntar WVR și cercetător la muzeul Antipa)

,,Nu renunțați la visele voastre și NICIODATĂ la echipa World Vision Romania. Eat, pray, love!” (Valentina, 24 ani, absolventă VC9, voluntar WVR și absolventă a Universității Politehnica din București)

,,Faceți ca tot ceea ce vă doriți să devină realitate! Totul este posibil!” (Carmen, 23 ani, absolventa VC9 și asistent medical)

„Preocupați-vă de voi înșivă. Dacă voi nu, atunci cine?” (Silviu, 22 ani, absolvent VC9 și student la medicină)

„Bucurați-vă de activitățile organizate, participați la cât mai multe, iar apoi dați ceva înapoi prin voluntariat.” (Daniel, 22 ani, absolvent VC9 și IT-ist)

„Viața e presărată cu mii de momente care ne pot face extrem de fericiți, însă de multe ori trecem pe lângă ele nepăsători, gândindu-ne doar la probleme. Momentele acestea trebuie savurate din plin, pentru că ele dau farmec vieții. Care e scopul vieții, dacă nu acela de a încerca să fim fericiți?” (Bianca, 22 ani, studentă la medicină și voluntar WVR)

„Vă doresc să aveți o experiență minunată alături de World Vision și programele lor. Sunteți minunați și aveți mult potențial. ” (Flory, 32 ani, psiholog și voluntar WVR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.