Activitati pentru beneficiarii World Vision pe timpul verii

Cum vacanta de vara este pe sfarsite beneficiarii World Vision din judetul Dolj povestesc despre modul placut si creativ in care aceasta s-a desfasurat. Au scris si desfasurat proiecte comunitare, au participat la activitati montane in tabara si au vizitat locuri de interes din tara. 

La inceputul verii, in urma parteneriatului dintre World Vision Romania- Birou Zonal Craiova si Fundatia Noi Orizonturi, in 11 comunitati partenere World Vision in judetul Dolj  au fost infiintate Cluburi de initiativa comunitara pentru tineri’’.  Cluburile ii ajuta pe tineri sa devina agenti ai schimbarii, sa isi dezvolte aptitudini si abilitati sociale, civice si de viata.

 Pana acum fiecare Club de initiativa comunitara a implementat cate un proiect. De exemplu, Clubul “Albinutele” din comuna Varvorul de Jos a dezvoltat proiectul “Scoala noua…haina noua” constand in actiuni de ecologizare in cadrul scolii: ghivece cu flori, strangerea deseurilor, mars de sensibilizare privind efectele poluarii. Membrii Clubul “Manutele dibace” din comuna Argetoaia prin proiectul “Fii ECO…natura ti-o cere!  au reabilitat parcul din comuna: curatenie, vopsire, colectare deseuri, iar membrii Clubul ‘’Amicii” prin proiectul “Un club mai pritenos” au  confectionat bratari pe care le-au vandut la targul organizat cu ocazia zilelelor satului; din banii stransi amenajand spatiul unde se desfasoara activitatile clubului. 

La inceputul lunii iulie nu a lipsit nici mult asteptata tabara: 100 de copii din mediul rural (comunitatile partenere World Vision) care s-au evidentiat prin rezultate bune la invatatura au mers in tabara, in statiunea montana Straja.  Acolo, copiii au participat la activitati de aventura (alpinism, curs de franghii la mare si la joasa inaltime, trasee montane) prin care si –au consolidat valori morale precum precum solidaritatea, compasiunea, încrederea, curajul, respectul.

Pentru copii, tabara a fost o experinta plina de provocari. Ei s-au implicat cu daruire in toata activitatile propuse, punandu-si la incercare capacitatea de a se autodepasi: “Pentru mine a fost extraordinar. Este prima tabara la care particip si am invatat atat de multe lucruri. Sunt acum mult mai increzator, curajos si stiu cat este de important sa ii aprecizezi si sa ii respecti pe cei de jur”, a spus Alexandru, 14 ani, comuna Scaiesti.