“Ai carte, ai parte!” – este motto-ul lui Alex din proiectul ,,Alege Şcoala!”

“Ai carte, ai parte!” – acesta este motto-ul lui Alex, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială din Roșiori. Copilăria sa nu a fost una tocmai fericită și lipsită de neajunsuri. De aceea își dorește din tot sufletul să învețe bine și să reușească în viață. Mama a făcut eforturi pentru a îi crește pe Alex și pe sora lui și pentru a le oferi o educație aleasă. Din păcate timpul nu îi permite să îl ajute pe Alex la teme, având în vedere faptul că lucrează și se ocupă singură de copii, în absența tatălui care i-a abandonat.

În cadrul proiectului ,,Alege Şcoala!, Alex ia parte la activităţile programului Şcoală dupa Şcoală, în cadrul căruia participă timp de doua ore la activităţi educationale menite să-l ajute să-şi îmbunătăţească cunoştinţele la limba română şi matematică.

Proiectul Alege Școala 106976 are ca scop prevenirea abandonului școlar prin activitățile remediale și extracurriculare la care copiii participă în fiecare săptămână. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/106976.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.