Alaptarea este un castig pe viata!

Alaptarea este cel mai frumos dar pe care o mama i-l poate face copilului ei in prima parte a vietii! Cu acest gand am plecat de la evenimentul pe care l-am organizat impreuna cu Asociatia ProMAMA si Totul despre mame, cu ocazia Saptamanii Mondiale a Alaptarii, sarbatorita in fiecare an intre 1 si 7 august.

Alaturi de noi le-am avut pe Mihaela Demetrian, seful sectiei de neonatologie al Spitalului Filantropia si pe Oana Cuzino, ambasadorul al fundatiei noastre. Impreuna, am discutat si am inteles de ce alaptarea este importanta pentru dezvoltarea si sanatatea pe termen lung a copiilor.

Ev alaptare 20140801 DSC_0156

Mamicile prezente la eveniment au ascultat cu foarte mare interes cuvintele invitatilor care au scos in evidenta beneficiile alaptarii. Acestia le-au sfatuit pe tinerele mame sa nu tina cont de parerile celor din jur, ci sa-si urmeze instinctele si sa continue sa isi alapteze bebelusii chiar si dupa varsta de 6 luni.

Sorana Muresan, Consultant certificat international in alaptare si presedinte al Asociatiei ProMAMA, a vorbit foarte frumos despre rolul pe care alaptarea il joaca in relatia mama-copil:

In privinta alaptarii, mama si copilul formeaza echipa. Dar, ca orice echipa, are nevoie de antrenori, aparatori, suporteri si sustinatori, care sa îi insufle încredere si suport, sa o ajute sa devina castigatoare! De ce e atat de important acest lucru? Pentru ca alaptarea este un avantaj castigat – pentru viata!

Ev alaptare 20140801 DSC_0165

Un lucru esential pe care l-am retinut in urma dezbaterii libere este acela ca alaptarea exclusiva pe o perioada mai mare de 6 luni are puterea de a stopa rata deceselor la copiii sub 5 ani. Tocmai de aceea, promovam si sustinem cu toate fortele alaptarea in tara noastra, mai ales in situatia in care statisticile disponibile pana acum arata ca Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste alaptarea exclusiva pana la 6 luni.

DSC_0096 crop prel

Le multumim specialistilor pentru sfaturile lor pretioase, partenerilor care au facut posibila organizarea acestui eveniment si mamicilor, care au raspuns invitatiei noastre si au venit la dezbatere impreuna cu bebelusii lor!