Scoala de Vara ,,World Vision”, o experienta de neuitat!

Tocmai s-a incheiat una dintre cele mai frumoase experiente la care am luat parte alaturi de copiii din programele noastre: Scoala de Vara ,,World Vision”! Timp de 4 zile minunate ne-am mutat la Baile Herculane si, impreuna cu  50 de copii isteti, ne-am distrat si am invatat o multime de lucruri interesante.

Poza grup

In prima zi de tabara am organizat atelierul de scriere de proiecte. Copiii au descoperit cu ajutorul nostru fiecare pas al realizarii unei propuneri de proiect: am inceput cu identificarea problemei, am continuat cu stabilirea scopului, a obiectivelor si activitatilor, alegerea grupului-tinta sau partenerilor si ne-am oprit la realizarea bugetului.

A doua zi ne-a gasit la atelierul de strangere de fonduri. Energici si plin de idei, micii invatacei au fost foarte atenti la prezentarea noastra si au pus in practica o campanie intreaga de fundraising pornind de la o nevoie identificata chiar de ei in Baile Herculane. Au creat mesaje si sloganuri, care sa-i convinga pe turisti si pe localnici sa doneze banuti pentru a le oferi cainilor comunitari boluri cu apa, pe vreme caniculara.

Ce-a de-a treia zi a fost dedicata comunicarii. Copiii s-au intrecut in realizarea de comunicate de presa, invitatii, postere atractive si mesaje originale si au invatat cum sa-si promoveze evenimentele pe care le dezvolta in Cluburile de Initiativa Comunitara World Vision din comunitatile lor. Curajosi, viitorii comunicatori au pasit in fata colegilor si si-au testat abilitatile de a vorbi in public printr-o mica prezentare.

Comunicare (2)

Ultima zi a Scolii de Vara am petrecut-o la un atelier special de creatie, unde

am confectionat produse handmande folosind tehnica decoupage-ului.

Si pentru ca nicio tabara nu este tabara fara distractie, timpul dintre ateliere a fost plin de cantece, povesti, jocuri de grup, discutii si o plimbare inedita pe Dunare, cu vaporul!

Inainte de plecare, fiecare a promis ca la intoarcerea acasa isi va reuni prietenii, parintii si intreaga familie, pentru a le impartasi lucrurile invatate in tabara:

,,A fost pentru prima data cand am trait o astfel de experienta si chiar daca am avut mici emotii toate s-au transformat in fericire. Am invatat foarte multe lucruri si am strans idei noi. Abia astept sa le povestesc prietenilor mei de acasa si impreuna sa punem totul in practica”, ne-a marturisit Alexandra.

strangere fonduri (4)

Cu totii ne-am simtit minunat in Scoala de Vara World Vision din acest an si abia asteptam editia urmatoare!