Am fost “gunoierii” Marii Negre pentru o zi

DSC_0138

Turistii din statiunea Mamaia au remarcat sambata, un grup de  patruzeci de tineri echipati cu manusi si saci menajeri, adunand  timp de trei ore, gunoaiele raspandite pe plaja. Actiunea de ecologizare la care au participat voluntari, angajati World Vision ai biroului Constanta si oaspeti straini, face parte din proiectul ”Gunoierii Mării Mediterane” initiat de Radio Alger MRS Canal 3 in zona Marii Meditarane, la care a participat in premiera si Radio Constanta, coordonand evenimentul la Marea Neagra.

Proiectul ecologic euro-mediteraneean isi propune mobilizarea de voluntari din patru ţări (Croaţia, România, Franţa şi Algeria), pentru curatarea zonelor litorale iar Romania a fost tara care a dat startul.

40 de voluntari World Vision au luat parte la actiunea de ecologizare realizata pe plaja din Mamaia, actiuni similare avand si pe tarmul Marii Mediterane, in acelasi interval orar.

Motivul pentru care am ales sa ne alaturam acestei intiative (desi activitatea noastra este sociala, nu de mediu), este pentru ca prin proiectele noastre sprijinim educatia copiilor in spiritul respectului fata de mediu si incurajam implicarea acestora in viata comunitatii, prin participarea activa la actiuni de ecologizare in satele si orasele in care traiesc.

In trei ore, s-au adunat peste 30 de saci cu gunoi, doze, sticle, dopuri, sacosi ingropate in nisip, pantofi si alte « suveniruri » lasate de oameni pe plaja.

Efortul voluntarilor a fost apreciat de turistii si pescarii din Golful Pescarilor unde s-a efectuat o parte din actiune, tinerii implicati fiind incurajati si felicitati de cei care acum au beneficiat de o plaja mai curata in noul sezon estival. Coordonatorul evenimentului a fost doamna Cecelia Patrahau, reporterul Radio Constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.