Bucurie la inceput de toamna: bursierii ,,Vreau in clasa a noua” au mers in excursie la munte!

Pentru cei 38 de bursieri ai programului „Vreau in clasa a noua” din judetele Iasi si Vaslui, toamna a venit cu un moment mult asteptat: o excursie la munte.

Astfel, tinerii bursieri au mers pentru cateva zile in frumoasa statiune Busteni unde s-au bucurat de activitati de recreere si timp liber. Inca din prima zi, ei s-au dovedit a fi buni cercetasi: au invatat cum sa traga cu arcul si cum sa foloseasca busola pentru a se orienta in padure. In urma acestor actiuni, copiii au dobandit diverse abilitati: lucrul in echipa, comunicarea cu ceilalti colegi, organizarea si coordonarea la nivel de grup etc. Spre seara au proiectat un film de munte.

Vreau in clasa a noua_1

In ziua urmatoare, curajosi si dornici de aventura, bursierii au facut o drumetie pe munte la Refugiul Costila (1600 m), iar dupa aceea s-au catarat pe stanca si au traversat o punte indiana. Ca ziua sa se incheie in acelasi ton, seara s-au strans cu totii in jurul unui foc de tabara unde au fredonat impreuna diverse cantece.

Vreau in clasa a noua_7

“Excursia la Busteni, a fost o experienta minunata, plina de distractie, unde curajul si indemanarile fiecaruia au fost puse la incercare. Activitatile au fost distractive si palpitante, iar curajul a atins cote maxime. Mie personal, mi-au placut foarte mult atat activitatile, cat si organizatorii acestora si sper sa mai am ocazia de a participa la astfel de excursii”, ne-a spus Anca, unul dintre bursierii prezenti in tabara.

Ultima zi a fost celebrata cu o binemeritata festivitate de premiere la care fiecare dintre ei a primit titlul de “Mare Aventurier”. Elevii provin atat din liceele din Iasi, cat si din Negresti, iar excursia a fost un prilej potrivit pentru ca acestia sa se cunoasca mai bine intre ei.

Vreau in clasa a noua_4