Cargill si Fundatia Chelsea dau startul fotbalului in comunitatile World Vision

Pe 12 octombrie, Cargill, sponsor al proiectului ’’Vreau in clasa a noua’’ le-a facut o mare bucurie elevilor din Urziceni prin sponsorizarea unui antrenament de fotbal pentru copiii din proiect. Cargill desfăşoară această acţiune în asociere cu antrenorii de la Fundaţia Clubului de Fotbal Chelsea– sub îndrumarea cărora s-a desfăşurat sesiunea de antrenament.  

Elevii din proiect i-au intampinat romaneste, cu paine si sare si dornici sa afle cat mai multe de la profesionistii sportului. Fotbalul este mai mult decât un joc. Are puterea nu numai de a aduce oamenii împreună dar totodată îi educă, motivează şi inspiră pe copii să îşi dezvolte potenţialul atât ca jucători cât mai ales ca oameni.

Intalnirea a inceput in biblioteca liceului ’’Grigore Moisil’’ din Urziceni unde antrenorii de la Fundatia Chelsea au stat de vorba cu elevii, i-au cunoscut mai bine, iar mai apoi activitatea s-a mutat pe terenul de fotbal, bineinteles. Copiii, emotionati la inceput, s-au grupat in doua echipe iar impreuna cu cei trei antrenori au jucat o partida de fotbal spectaculoasa. Nici fetele nu au putut sta deoparte, doua bursiere remarcandu-se in mod special, ele jucand fotbal in echipa de fete a orasului.

Keith Harmes, antrenor al Fundaţiei Chelsea: “Suntem încântaţi că avem oportunitatea de a ne întâlni în România cu atât de mulţi tineri. Pentru noi este minunat faptul că avem oportunitatea să împărtăşim tehnicile pe care antrenorii noştri le utilizează. Sperăm ca pe măsură ce o să lucrăm îndeaproape cu antrenorii şi copiii pe parcursul vizitei noastre, să vedem cum generaţia următoare de jucători îşi dezvoltă abilităţile de înţelegere a jocului. Fotbalul te poate învăţa ce înseamnă disciplina necesară pentru a te dezvolta ca om şi sperăm ca aceşti tineri jucători şi antrenorii lor să trăiască o experienţă pe care nu o vor uita niciodată.”  

 Bineinteles ca la sfarsit, cei trei antrenori nu au scapat de sesiunea de autografe si poze, ca o amintire frumoasa pentru elevii care au avut ocazia sa cunoasca adevarati profesionisti in fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.