Copii pregătiţi pentru viaţă prin proiectul ,,Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!”

Credem că pentru a reuşi în viaţa, un copil trebuie să înveţe cum să-şi învingă temerile şi să ai aibă încredere în forţele proprii. De aceea, copiii înscrişi în proiectul ,,Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!”, iau parte la sesiuni de consiliere individuală şi de grup, în cadrul cărora, prin metode şi exerciţii adecvate vârstei, învaţă cum să-şi gestioneze emoţiile, să-şi crească stima de sine, să comunice cu mai multă uşurinţă, să-şi cunoască punctele tari şi slabe, să fie responsabili şi să ia decizii asumate.

Şi pentru că este important ca întreaga familie să împărtăşeasca aceleasi valori, copiilor li se alătura şi părinţii, cu care se discuta despre rolul şi importanţa educaţiei, tehnici de disciplinare pozitivă, adoptarea unui stil de viaţă sănătos pentru întreaga familie.

Proiectul ,,Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni. Proiectul vizează livrarea unor servicii integrate și centrate pe nevoile educaționale ale copiilor din grupurile vulnerabile identificate la nivelul celor patru școli partenere, din jud. Dolj și Vaslui, în vederea facilitării accesului la educație și reducerii părăsirii timpurii a școlii. În această toamnă, 430 de copii au fost incluşi în proiect şi au devenit benficiari direcţi ai activităţilor educaţionale special gândite pentru a se plia pe nevoile lor. Proiectul cupride implementarea unui model de grădiniţă prietenoasă, derularea de programe ,,şcoală dupa şcoală” pentru copiii din ciclul primar şi gimnazial, precum şi alte activităţi care, cu siguranţă vor fi pe placul celor mici şi le vor oferi experienţe de învăţare şi dezvoltare: şcoli de vară, grădiniţe estivale, şcoli duminicale, cluburi tematice, excursii şi tabere educaţionale.  

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.