Marian, bursier „Vreau în clasa a 9-a”: Unul dintre cele mai plăcute sentimente din lume e să simți că părerea ta contează

Sunt Marian Cătălin și sunt elev în clasa a XII-a la un colegiu cu profil tehnic din Râmnicu Vâlcea. De când am început clasa a IX-a locuiesc la internatul colegiului în care studiez, deoarece până în comuna unde locuiesc sunt 60 de km. M-am acomodat bine la cămin, deși la început mi-a fost greu să locuiesc departe de familie și să merg doar la sfârșit de săptămână acasă.

Sunt un băiat timid, serios, conștiincios și harnic. În grupul din care fac parte nu sunt eu cel care îi animă pe toți, dar prietenii mei ar spune despre mine că sunt de încredere și că se pot baza pe mine atunci când au nevoie.

Fac parte din proiectul „Vreau în clasa a 9-a” al Fundației World Vision și sunt foarte bucuros pentru că, participând la activitățile lunare, am avut ocazia să mă cunosc mai bine, să mă dezvolt și să am mai multă încredere în mine. Am învățat lucruri într-o manieră nouă, iar în timpul întâlnirilor mă simt respectat și important, simt că părerea mea contează – ce sentiment plăcut! Am avut șansa să merg și în taberele organizate, în cadrul cărora mi-am învins teama de înălțime, de necunoscut, câștigând astfel încredere în forțele proprii. Am lucrat în echipă, am comunicat și cooperat cu colegii, într-o atmosferă relaxantă.

Materiile mele preferate sunt geografia și matematica. Și, pentru că îmi place să învăț la matematică, planul meu este să urmez cursurile unei facultăți cu profil tehnic. Consider că așa îmi implinesc visul de a descoperi cum funcționează anumite echipamente și cum le pot repara.

În timpul liber, îmi place să „meșteresc” diferite obiecte care s-au stricat și mă bucură gândul că luna aceasta vom merge în practică la o firmă, ai carei angajați ne vor învăța cum să instalăm fibra optica, care sunt metodele, tehnicile și problemele care pot să apară.

Mă înțeleg bine cu părinții și fratele meu, care întotdeauna mă susțin și mă încurajează să fac alegerile cele mai potrivite pentru mine.          

Le mulțumesc sponsorilor mei, pentru toate oportunitățile pe care le am făcând parte din acest proiect, inclusiv pentru bursa pe care o primesc lunar și cu ajutorul căreia plătesc o parte din cheltuielile cu internatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.