Copiii din programul ,,Paine si Maine” se bucura de ghiozdane si rechizite noi

Prin donatia oferita de doua doamne, dornice sa aduca bucurie si sa contribuie la schimbarea in bine a vietii copiilor din comunitatile rurale, cei 128 de copii din programul ,,Paine si Maine” din judetul Dolj au primit ghiozdane echipate cu penar, stilou, creioane colorate, doua creioane cu guma, caiete dictando si de matematica. Rechizitele le vor fi de mare ajutor copiilor in timpul activitatilor de vara unde acestia isi sedimenteaza cunostintele acumulate pe parcursul anului scolar, dar totodata  invata si lucruri noi legate de voluntariat, comunicare eficienta, toleranta, empatie, reguli pentru o alimentatie sanatoasa si igiena personala.

Donatie rechizite, iulie 2016 (3)

La primirea rechizitelor, chipurile copiilor s-au umplut cu zambete. Curiosi  sa vada ce sa afla inauntru, ei au deschis repede ghiozdanele si au admirat fiecare produs in parte.  S-au bucurat sa vada ca produsele au fost asezate pe culori, fetitele primind stilouri roz iar baietii albastre.

Donatie rechizite, iulie 2016 (8)

,,Imi plac toate foarte mult si ma bucur ca le-am primit. Stiloul de anul trecut nu mai merge, iar creioanle colorate pe care le am acasa le-am consumat”, spune Claudiu, 7 ani.

,,Este cel mai frumos stilou pe care l-am avut vreodata. O sa ma straduiesc sa scriu cat mai frumos”, spune Ana, 11 ani.

Donatie rechizite, iulie 2016 (21)

 

Donatia de rechizite a insemnat foarte mult si pentru parinti. Conform studiului “Bunastarea Copilului din Mediul Rural, 2014” realizat de fundatia World Vision Romania pe un esantion de 2.774 gospodarii,  lipsa resurselor materiale reprezinta 45% din motivele invocate de parinti pentru abandonul scolar.  Din putinii bani castigati, prima grija a parintilor este sa le asigure copiilor hrana si vestimentatia necesara pentru a putea merge la scoala. In acest context, posiblitatea lor de a le cumpara copiilor rechizite si materiale educationale este redusa, daca nu chiar imposibila.

Donatie rechizite, iulie 2016 (37)

,,De fiecare data cand gaseste de lucru, tatal munceste cu ziua in sat. Din banii castigati intai luam alimente si incercam sa avem pentru fiecare copil incaltaminte si un rand de haine bune pentru scoala, pentru fiecare anotimp. Rareori mai raman bani si pentru altceva si, de aceea, ma bucur ca au primit astazi aceste rechizite care le sunt atat de utile. O sa invete cu mai mult drag acum. Multumim din suflet”, marturiseste Domnica, mama a trei fetite.

Multumim celor doua donatoare pentru gestul frumos si bucuria adusa copiilor din programul ,,Paine si Maine”!