Cupa World Vision la fotbal reuneste tinerii impotriva violentei

In anul in care cei mai mare fotbalisti ai lumii se lupta pentru a aduce Cupa Mondiala FIFA in tara lor, World Vision organizeaza propria Cupa Internationala la Fotbal, eveniment ce va aduce impreuna un numar de aproximativ 200 de tineri din 13 tari. Startul s-a dat sambata, 10 mai, in Recife, Brazilia si reuneste pentru o saptamana atat baieti cat si fete din colturi indepartate ale lumii pentru a-si dovedi talentul, pentru a se bucura de o experienta inedita si, nu in ultimul rand, pentru a promova buna intelegere si non-violenta.

worldcup

 Desi participantii sunt rivali pe teren, cu totii fac front comun impotriva inegalitatilor si a violentei care distrug vieti si militeaza pentru o societate in care egalitatea si armonia sunt valori fundamentale si general respectate. Abudlhakim, din Etiopia, considera ca “o societate corecta este una in care copiii au drepturi egale si sunt protejati de catre adulti”, iar Brownley (13 ani) din Haiti a marturisit ca vrea sa traiasca “intr-o societate in care copiii sunt ascultati, in care le este permis sa cladeasca o lume mai buna pentru toti”. De asemenea, gazdele din Brazilia sunt nerabdatoare sa-si cunoasca oaspetii si, mai presus de competitia sportiva, sunt entuziasmati de discutiile pe care le vor purta cu copii ca ei, din alte tari ale lumii si de experientele pe care le vor impartasi impreuna.

Joao Diniz, directorul World Vision Brazilia, a declarat ca “inegalitatea si violenta impiedica un numar prea mare de copii sa aiba sanse egale in marele joc al vietii” in care fiecare dintre acestia trebuie, in fapt, sa detina controlul. “Participantii stiu asta si vor o schimbare in bine, astfel ca aceasta competitie este sansa ca ei sa inceapa sa observe acest lucru”. Cupa World Vision se va incheia cu prezentarea publica a “Scrisorii de la Recife”, ce pune accentul pe diferitele tipuri de violenta ce afecteaza copiii si tinerii si pe sugestiile acestora vizavi de modalitatile in care se poate construi o societate bazata pe egalitate. Participantii vor adresa Scrisoarea reprezentantilor guvernelor si celor de la Organizatia Natiunilor Unite, urmand ca aceasta sa ajunga in urmatoarele luni in toate tarile participante la Cupa organizata de World Vision.

World Vision Romania sustine aceasta initiativa si este alaturi de toti copiii si tinerii care, prin implicarea si curajul de care dau dovada, isi doresc sa traiasca mai fericiti, intr-o lume mai buna, in care conteaza pentru societate si in care drepturile lor sunt respectate. Le dorim participantilor sa se bucure de aceasta experienta, sa-si deschida noi orizonturi si sa ramane mereu dedicati idealurilor si sperantelor lor. Fie ca cel mai bun sa castige si ca impreuna sa schimbam in bine comunitatile in care traim, indiferent de culoare, religie, sex sau tara in care traim!

Detalii pe http://www.youtube.com/watch?v=rgx0fOWmrrs si http://www.wvi.org/world-vision-cup