,,Povestea mea” – povestea copiilor doljeni deveniti artisti

Va mai amintiti de copiii din proiectul „Povestea mea”, cei care au invatat sa-si spuna parerea si sa se implice in comunitate prin intermediul teatrului? Acest proiect face parte din programul „Donator de viitor” – mai multe detalii despre program aflati aici: http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor-1.

Spectacol final Sala Studio- Povestea Mea (3)

Proiectul ,,Povestea mea” a inceput in luna martie si a implicat 25 de copii de la Scoala Gimnaziala Bucovat. Sub indrumarea actorilor Luiza Stănescu si Petrişor Diamantu, copiii au luat parte de 3 ori pe saptamana, timp de 2 luni, la workshopuri de teatru. Metodele de lucru folosite au fost jocul si joaca, relationarea cu cei mici fiind facilitata prin intermediul exercitiilor de improvizatie ale Violei Spolin, combinate cu elemente de pantomima.

Saptamana trecuta a fost plina de emotii pentru copiii nostri artisti. Pentru prima data, ei s-au urcat pe o scena reala si au aratat publicului craiovean roadele muncii lor din ultimele doua luni, jucand intr-o piesa inspirata chiar din viata lor. Prin intermediul a trei spectacole, ei au adus in atentia publicului problemele majore cu care se confrunta copiii de la sat. De multe ori, din cauza saraciei, educatia este inlocuita cu munca, copiii sunt martori si victime ale violentei in scoala si familie, astfel ei se maturizeaza la o varsta frageda, devenind adulti mult prea devreme.

,,M-am implicat in acest proiect din dorinta de a face cunoscute povestile copiilor de la sat, nu la modul general, ci lucrand pe cazuri particulare. Pe parcurs, copiii au invatat sa lucreze in echipa, sa-si respecte parerile si sa se accepte unul pe celalat asa cum sunt. In acelasi timp, copiii au inceput sa comunice, sa fie mai deschisi, increzatori, sa nu le mai fie rusine sa vorbeasca despre nevoile cu care se confrunta. Sper ca o mare parte dintre ei sa poata merge mai departe, sa se bucure de sustinerea familiei pentru a-si indeplini visele”, a spus Luiza Stanescu, coordonator proiect ,,Povestea mea”.

Spectacol final Sala Studio- Povestea Mea (4)

Spectacol final Sala Studio- Povestea Mea (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

,,Prin acest proiect de teatru am reusit sa ma cunosc mai bine pe mine insami, sa am mai mult curaj si incredere ca imi pot indeplini visurile. O sa merg la scoala, o sa invat cat mai bine si intr-o buna zi poate am sa ajung doctorita”, a spus Roberta, 12 ani, copil implicat in proiectul World Vision Romania ,,Povestea mea”.

Multumim pentru reusita acestui proiect sponsorilor nostri, compania Ubisoft, precum si partenerilor nostri: Scoala Gimnaziala Bucovat, Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Universitatea din Craiova, Departamentul de Arta Teatrala.

Spectacol final Liceul de Arte Marin Sorescu - Povestea Mea  (3)