Tu schimbi educatia!

13 Mai 2014, Vaslui

DSC_0384

La Casa de Cultura din comuna Vulturesti, Fundatia World Vision Romania, Biroul Zonal Iasi si Vaslui a reunit peste 80 parinti si copii dar si lideri ai comunitatii: primar, cadre didactice si preot, care au discutat despre importanta educatiei precum si initierea metodei “Vocea si Actiunea Cetateanului” pentru a imbunatati conditiile de studiu ale elevilor.

Pentru a-si arata implicarea, 3 tineri elevi au pregatit si un scurt moment artistic, o sceneta care sa evidentieze rolul si importanta educatiei pentru pregatirea lor profesionala.

Cu prilejul acestei intalniri, participantii au identificat principalele probleme ale copiilor la scoala precum si posibile solutii pentru rezolvarea lor:

In scoala veche functioneaza gradinita si scoala primara. Este nevoie de o imbunatatire totala a acelei cladiri: schimbarea acoperisului. Ea este veche, este bine consolidata dar trebuie renovata. Nu exista un cabinet de psihologi si un consilier specializat care sa ajute si sa asculte problemele copiilor mai vulnerabili” a precizat unul dintre cadrele didactice care a prezentat si standardele tehnice ce trebuie respectate in domeniul educatiei.

 “Sunt mama a patru copii, doi mai mici si doi mai mari. Cei mai mari nu invata la capacitate maxima, insa pentru cei mai mici eu am invatat ca trebuie sa ma implic mult mai mult in a-i ajuta la lectii si trebuie sa tin o relatie mult mai stransa cu invatatorii”, a declarat Oana Condrea, mama a patru copiii din Vulturesti.

DSC_0333

La eveniment a participat si primarul comunei Vulturesi care a incurajat membrii din comunitate sa se implice activ pentru bunastarea copiilor lor: “Nu doar Fundatia World Vision Romania ar trebui sa se implice ci si dumneavoastra! Pentru ca eforturile sunt pentru copiii! Vrem sa intram intr-un dialog deschis din care sa intelegem solutionarea reala a problemei. Fundatia World Vision Romania nu va fi aici pentru totdeauna iar cei care vor avea de pierdut sunt copiii nostri

DSC_0364

Pentru a le intari convingerea participarii, un reprezentant al cadrelor didactice de la Osesti, a vorbit despre experienta lor in implementarea metodei “Vocea si Actiunea Cetateanului” la scoala lor:

In cadrul comunitatii noastre am primit cu bratele deschise Fundatia World Vision si am invatat foarte multe lucruri impreuna. Metoda “Vocea si Actiunea Cetateanului” a fost o provocare pentru noi. Dar, treptat, am invatat ca putem sa ne ajutam si singuri. Bucuria cea mai mare a fost atunci cand am descoperit ca si tinerii se pot implica in identificarea problemelor.”