Dezbaterea „Perspectiva elevilor asupra sistemului de invatamant din Romania”

Marti, 17 noiembrie 2015, la Muzeul National Cotroceni (MNC), in incinta Salonului Cerchez, a avut  loc dezbaterea „Perspectiva elevilor asupra sistemului de invatamant din Romania”, organizata de Consiliul National al Elevilor si Fundatia Hanns Seidel, cu sprijinul Administratiei Prezidentiale.

11950322_10153391988269825_1433333117050290763_o

Participantii la aceasta conferinta au fost factori decizionali, experti in zona politicilor educationale, precum si reprezentanti ai societatii civile cu activitate in zona invatamantului preuniversitar, care au marcat, prin discursurile si interventiile lor, Ziua Internationala a Elevilor si Studentilor.

Printre invitati s-a numarat si colega noastra, Mariana Arnautu, Manager Proiecte Educatie: „In dezbatere s-a vorbit despre multe lucruri frumoase care trebuie si pot fi facute pentru elevi si pentru educatie in general, dar inainte de toate un lucru esential trebuie facut: sa invatam copiii si adultii, care au pierdut prima sansa, sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca pentru a deveni cetateni activi si responsabili, aici, in Romania. Lipsa de atentie acordata nevoilor gradinitelor si scolilor din mediul rural si lipsa resurselor pentru o educatie de calitate reprezinta o neglijare a jumatate din copiii Romaniei, care traiesc si invata in mediul rural. Abandonul scolar este considerat cu precadere o problema rurala,” a spus aceasta.

Cu aceasta ocazie, Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a sustinut o alocutiune pe care o puteti citi integral, la urmatorul link: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=16144&_PRID=lazi

Fundatia noastra felicita Consiliul National al Elevilor pentru acest eveniment! Vocea elevilor trebuie sa fie auzita si respectata!