Donaţie de iepuri pentru 50 de familii din Cluj

50 de familii vulnerabile din Aghireșu, Iara și Apahida, județul Cluj, și-au mărit gospodăria cu câte 5 iepurași donați de Fundația World Vision, în cadrul proiectului “Creșterea iepurilor: o șansă pentru familiile vulnerabile din mediul rural.”

Familiile au fost instruite în prealabil cu privire la tehnologia de creștere a iepurilor și au fost selectate în funcție de posibilitatea acestora de a oferi hrană și adăpost adecvate animalelor. Iepurii au fost distribuiți în module de câte șase cuști, dotate cu hrănitoare și adăpătoare. Animalele provin dintr-o fermă autorizată și sunt însoțite de certificat sanitar-veterinar, având vaccinurile la zi. Prin această donație, ne dorim să încurajăm șansele de dezvoltare economică atât a familiilor, cât și a comunităților din care acestea fac parte, prin donaţii ”Dar din dar”. Astfel, beneficiarii de astăzi trebuie să doneze, la rândul lor, câte 5 iepuri unor familii din mediul rural, după primele fătări.

Cei mai bucuroși la vederea urecheaților au fost copiii, care au promis că se vor ocupa personal de îngrijirea lor. ”Eu o sã îi țin toată ziua în brațe și o să le dau de mâncare morcov și iarbă”, a spus o fetiță.

Pentru părinți, această donație înseamnă o masă sănătoasă asigurată copiilor. ”Nu sunt greu de crescut, se înmulțesc repede, putem să-i mâncăm, putem să-i vindem… mai avem și noi o sursă de venit”, ne-a spus Jakab Janos, unul dintre beneficiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.