Am dat START Proiectului Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate!

Fundația World Vision România în Parteneriat cu Patriarhia Română au demarat proiectul Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!

Scopul proiectului este de a reduce numărul de copii și elevi aflați în risc de părăsire timpurie a școlii, din comunitățile Șopot, Predești, Băilești (jud. Dolj) și  Parpanița (jud. Vaslui), printr-un continuum de servicii și de măsuri destinate unui numar de 691 de antepreșcolari, preșcolari și școlari din clasele primare și gimnaziale și părinții lor, dintre care 100% beneficiază de măsuri și servicii integrate, implementate de echipe pluridisciplinare atât în cadrul unor centre de resurse educaționale, cât și prin intermediul serviciilor educaționale oferite de către partenerii asociați din proiect.

Proiectul vizează livrarea unor servicii integrate și centrate pe nevoile educaționale ale copiilor din grupurile vulnerabile identificate la nivelul celor 4 școli selectate, din jud. Dolj și Vaslui în vederea facilitării accesului la educație și reducerii părăsirii timpurii a școlii. Astfel, principalele acțiuni implementate în acest sens sunt:

– implementarea unui model de grădiniță prietenoasă,

– derularea unui program de tip „școală după școală”,

– furnizarea de servicii integrate de consiliere (socială, dezvoltare personală)

– crearea unor centre de resurse educaționale, care să complementeze educația de bază.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.