Final de an scolar plin de aventuri pentru bursierii „Vreau in clasa a noua”

Dupa un an plin de provocari, bursierii clujeni inscrisi in programul „Vreau in clasa a noua” s-au imbarcat intr-o excursie pe care au meritat-o cu prisosinta. Timp de trei zile, cei 35 de tineri au trait experiente medievale, au vizitat gradina zoologica din Targu Mures, s-au balacit la strandul din oras si au patruns in adancul pamantului, vizitand Salina Praid, unde s-au distrat in singurul parc de aventura din Romania, amenajat la mare adancime.

WVR_6473

Prima zi a fost momentul in care bursierii s-au transformat in cavaleri si nobile domnite. Pe taramul unui „regat” din Sovata, imbracati in costume medievale, tinerii au invatat sa traga cu arcul, s-au intrecut in aruncarea sulitei si au pus in scena doua scenete pline de umor. La lasarea serii, intregul regat a sarbatorit ca-n vremurile de demult apuse – cu dansuri traditionale, o cina cu specific si o festivitate de inmanare a titlurilor obtinute.

WVR_6772

A fost cea mai reusita zi, ne-a placut foarte mult sa imbracam tinutele medievale si sa ne intrecem in tot felul de probe. A fost o super idee sa venim aici”, a marturisit Paula, care a interpetat rolul unei vrajitoare intr-una din scenete si a castigat si premiul cel mare la concursul de suflat in trompeta.

WVR_6846 (2)

In cea de-a doua zi, bursierii au vizitat gradina zoologica din Targu Mures si, pentru cateva ore, au fugit de canicula la un strand din zona orasului. Dupa ce in prima zi de excursie ritmul alert i-a sleit de puteri, timpul de relaxare la bazin a fost exact ceea ce aveau nevoie pentru ca in ultima zi sa o luam de la capat in forta. Astfel, in ultima zi, bursierii s-au imbarcat in autocar si au plecat catre Salina Praid.

WVR_7232

De indata ce au ajuns la 120 de metri sub pamant, in interiorul salinei, tinerii au fost captivati de parcul de aventura si si-au depasit fortele si inhibitiile si au parcurs traseele cu o dificultate mult peste cea la care se asteptau.

La ultima parte din traseu am simtit ca nu mai pot, ma uitam disperata dupa ajutor si nimeni nu-mi spunea nimic. Pe urma m-am gandit ca nu am ce face, doar nu o sa stau plang, asa ca m-am dus mai departe. A fost super”, povesteste Poliana.

Excursia s-a incheiat cu o pauza de pranz la Campul Cetatii, un han pescaresc deosebit, situat in apropiere de Sovata.

A fost o excursie perfecta pentru toata lumea. A avut de toate”,  a conchis Cristina.

WVR_7258